Malmö FF

Rolle efter ny förlust: Totalt fel inställning

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

MFF långt från toppstriden

Nej, det vill inte lossna för Malmö FF. Mot IFK Göteborg var laget tillbaka i gamla synder och det betydde förlust med 2–0.

– Det är för dåligt av oss, säger stjärnan Ola Toivonen till TV 4.

Missnöjd Roland Nilsson sågade Malmös inställning.
Missnöjd Roland Nilsson sågade Malmös inställning.

Efter den fina insatsen mot Kalmar FF såg de himmelsblå åter ut som ett lag för den allsvenska toppstriden. Mot IFK Göteborg skulle den känslan cementeras, men det blev tvärtom. Efter Robin Söders ledningsmål efter bara 49 sekunder hade hemmalaget grepp om händelserna.

Rolle irriterad

Malmö FF:s tränare Roland Nilsson var tydligt irriterad på insatsen som hans lag stod för.

– Det var inte bra i dag. Vi var fortfarande uppe bland molnen efter Kalmar-matchen. Vi trodde att vi skulle kunna åka hit och finlira. Vi hade totalt fel inställning i början av matchen. Det visar sig också när vi ligger under efter en minut, säger han till TV 4.

Utnyttjade inte övertaget

Matchen blev ryckig av alla skador och IFK Göteborg hanterade det bäst. I paus hade svenska mästarna ledningen med 2–0 och inte ens en utvisning på Mattias Bjärsmyr i början av andra halvlek kunde hjälpa gästerna. IFK kunde lätt hålla motståndarna ifrån sig.

– Vi utnyttjar ju inte det (utvisningen). De backar ner och vi måste ju byta kant hela tiden, men det känns inte som om vi gör det. Det är för dåligt av oss, säger Ola Toivonen till TV 4.

Inget guldsnack

MFF-stjärnan hade bästa reduceringschansen, men i fritt läge träffade han först sitt eget stödjeben innan han sköt i stolpen. Malmö FF har nu tre förluster på de fyra senaste matcherna och guld är inget som det pratas om hos de himmelsblå.

– Vi har riktat in oss på att ta en match i taget, konstaterar Toivonen.

ANNONS

Tar vi tredje raka vinsten mot värdnationen? Syna Oddsets spelutbud på Finland-Tre Kronor!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö FF