Bekräftelsen: Isaksson petas

Publicerad:
Uppdaterad:

Mardrömmen inför EM ett faktum

I dag kom bekräftelsen:

Joe Hart är Manchester Citys förstemålvakt – samtidigt som Andreas Isaksson petas.

– Jag har pratat med Andreas idag och han är självklart inte speciellt glad. Jag var tvungen att göra ett val, säger Sven-Göran Eriksson till klubbens hemsida.

Redan i tisdags avslöjade Sportbladet att Sven-Göran Eriksson bestämt sig för att göra Joe Hart till förstemålvakt i Premier Leauge-laget under resten av säsongen – och idag bekräftades nyheten av Svennis själv.

Vid en presskonferens inför helgens möte med Aston Villa berättade Svennis om sina framtidsplaner gällande målvaktsfrågan.

– På lördag kommer Joe Hart att stå och han kommer att vara nummer ett under överskådlig framtid, säger Svennis.

För landslaget är bekräftelsen sämsta tänkbara nyhet inför sommarens EM-slutspel i Österrike/Schweiz. Isaksson har dels gått skadad länge, dels matchats begränsat och är i stort behov av speltid. Direkt kommer förstås spekulationerna att ta fart om ”Isaks” framtid i klubben.

– Jag vet inte om Andreas vill stanna och slåss om platsen, men jag har sagt till honom att det är väldigt mycket upp till honom själv.

– Jag kommer inte att bli överraskad och förstår om han vill lämna. Det var viktigt för spelarna att fatta det här beslutet innan transferfönstret öppnar i januari, säger Svennis.

Andreas Isaksson själv har tidigare antytt att ett klubbyte måste till om han fastnar på bänken. När Svennis gav honom chansen i december berättade han för Sportbladet om sina tankar om framtiden.

– Hade inget förändrats hade jag inte kunnat sitta hur länge som helst. Men jag har kört på, jag har inte kunnat göra något annat ändå den här perioden.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN