Bekräftelsen: Isaksson petas

FOTBOLL

Mardrömmen inför EM ett faktum

I dag kom bekräftelsen:

Joe Hart är Manchester Citys förstemålvakt – samtidigt som Andreas Isaksson petas.

– Jag har pratat med Andreas idag och han är självklart inte speciellt glad. Jag var tvungen att göra ett val, säger Sven-Göran Eriksson till klubbens hemsida.

Redan i tisdags avslöjade Sportbladet att Sven-Göran Eriksson bestämt sig för att göra Joe Hart till förstemålvakt i Premier Leauge-laget under resten av säsongen – och idag bekräftades nyheten av Svennis själv.

Vid en presskonferens inför helgens möte med Aston Villa berättade Svennis om sina framtidsplaner gällande målvaktsfrågan.

– På lördag kommer Joe Hart att stå och han kommer att vara nummer ett under överskådlig framtid, säger Svennis.

För landslaget är bekräftelsen sämsta tänkbara nyhet inför sommarens EM-slutspel i Österrike/Schweiz. Isaksson har dels gått skadad länge, dels matchats begränsat och är i stort behov av speltid. Direkt kommer förstås spekulationerna att ta fart om ”Isaks” framtid i klubben.

– Jag vet inte om Andreas vill stanna och slåss om platsen, men jag har sagt till honom att det är väldigt mycket upp till honom själv.

– Jag kommer inte att bli överraskad och förstår om han vill lämna. Det var viktigt för spelarna att fatta det här beslutet innan transferfönstret öppnar i januari, säger Svennis.

Andreas Isaksson själv har tidigare antytt att ett klubbyte måste till om han fastnar på bänken. När Svennis gav honom chansen i december berättade han för Sportbladet om sina tankar om framtiden.

– Hade inget förändrats hade jag inte kunnat sitta hur länge som helst. Men jag har kört på, jag har inte kunnat göra något annat ändå den här perioden.

ARTIKELN HANDLAR OM