”Trodde att polisen skulle knacka på…”

1-0-ledning och på väg femte raka segern.

Då sågade Patrik Haginge sitt Örebro.

– Det är nog vår sämsta halvlek i år, säger han till C More.

För en dryg månad sedan låg Örebro på kvalplats. Nu har man fem raka segrar, är hela allsvenskans formstarkaste lag och placerar sig på en sjätte plats i tabellen. Mycket tack vare Alhassan ”Crespo” Kamara.

Brutala sågningar

Borta mot Falkenberg satte anfallaren sitt åttonde mål på de sju senaste matcherna och såg till att Örebro tog med sig en 1-0-ledning in i halvtid. Men trots det var lagkamraten Patrik Haginge allt annat än nöjd.

– Vi är fruktansvärt dåliga. Det är nog vår sämsta halvlek i år. Vi slår bort oerhört mycket bollar och våra rensningar kommer bara tio meter. Visst, vi har haft ett par kontringar men det är förstapassen och rensningarna som är för dåliga. Vi måste kräva mer, vi kan inte skylla på att det är vår första match på naturgräs på ett tag, säger Haginge.

Och efter matchen får medhåll av tränaren Alexander Axén.

– Jag trodde polisen skulle knacka på efter första halvleken. Det var ett rån att vi ledde med 1–0 då, säger han enligt TT.

Tung födelsedag

I 60:e var det, något oväntat, just Haginge som klev fram och satte 2-0. 29-åringen fick en touch på Daniel Sobralenses inlägg och bollen letade sig in i nät bakom Otto Martler.

Falkenbergs Godsway Donyoh reducerade till 2-1 i den 84:e minuten och såg till att FFF nu gjort mål i 52 (!) raka hemmamatcher. Men det hjälpte inte, för två minuter senare satte Daniel Nordmark 3-1 till Örebro.

En tung födelsedag för FFFg-tränaren Henrik Larsson, som fyllde 43.

– Jag är jättebesviken, säger Calle Wede till C More.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.