Hyllades med Allbäcks sång

FOTBOLL

Larsson: Bara de inte tror att jag ska göra 25 mål som han gjorde…

1 av 2

Debut, mål direkt och lagets första seger.

Sam Larsson fick en drömstart på proffsäventyret i Holland.

– Sista minuterna av matchen var underbara. Fansen sjöng en sång om mig. Det var grymt, säger Larsson.

Den 12 augusti bekräftades Sam Larssons övergång från IFK Göteborg till holländska Heerenveen. IFK fick omkring 15 miljoner kronor för 21-åringen som på lördagen debuterade för sitt nya lag.

Larsson spelade från start i hemmamötet med Excelsior och det slutade med en omedelbar succé. Efter att Jordy Deckers visats ut för gästerna fick Marten De Roon chansen från straffpunkten efter 84 minuter och rullade in ledningsmålet.

Frispelad till höger

Fem minuter senare kom det definitiva avgörandet. Sam Larsson frispelades till höger där han kom störtandes fram längs kanten och rullade iskallt in bollen mellan målvaktens ben.

– De gick framåt våldsamt för att kvittera och var väldigt utspridda. Jag fick en öppnande passning ut mot högerkanten och målvakten kom ut på mellis. Det var bara för mig att rulla in bollen, säger Larsson till Sportbladet.

Klassiska frågan, känslan?

– Det var ruggigt skönt!

Sam Larsson hyllades av fansen med en specialsång. I början av 2000-talet sjöngs melodin på Abe Lenstra när Marcus Allbäck gjorde mål, ett par år senare fick Lasse Nilsson den i arv.

”Är en stor komplimang”

Och nu Samba-Sam.

– Fansen bytte ut Allbäcks namn mot mitt. Det är en stor komplimang. Bara de inte tror att jag ska göra 25 mål som han gjorde…

Hur recenserar du din premiär?

– Nja, jag kunde väl spelat lite bättre fotboll, jag gjorde några tekniska misstag. Men det är svårt att gnälla med den starten. Några finesser bjöd jag på, men det finns mer Sam Larsson att ge publiken. Det tar tid att vänja sig vid spelsättet. Det här laget prioriterar lite mer bollinnehav än min tidigare klubb. Det tror jag kommer passa mig väldigt bra när jag kommer in i det. Jag kommer få bollen högre upp i planen.

Hur firar du?

– Just nu ligger jag och slappar på mitt halvslitna hotellrum framför tjock-tv:n, men vi ska ut en sväng på stan…byn (Heerenveen har 28 000 invånare). Det blir lugnt. I morgon (söndag) ska jag till Amsterdam och träffa Sana. Skönt att ha den här starten med sig då…, säger Sam Larsson.

Segern är Heerenveens första för säsongen efter en förlust och en oavgjord i inledningen. Den innebar också en drömstart för Sam Larsson samt en skön nolla för svenske målvakten Kristoffer Nordfeldt.

ARTIKELN HANDLAR OM