Transferbomberna som kommer smälla

FOTBOLL

Här är stjärnorna som väntas byta klubb i veckan

Transferfönstret närmar sig sin stängning men än återstår många affärer.

Fem stora spelare förväntas byta klubb redan den kommande veckan.

Här är bomberna som kan brisera precis när som helst.

Mario Balotelli

Från Milan till Liverpool

Pris: 184 miljoner kronor

Position: Anfallare

Sannolikhet:

Mario Balotelli genomgick den obligatoriska läkarundersökningen på Liverpools träningsanläggning Melwood under fredagen. Eftersom de engelska klubbarna inte kan registrera spelare under helgerna väntas bekräftelsen på 24-åringens övergång komma i början av nästa vecka.

– Jag har fortfarande en del del små detaljer att lösa i Balotellis kontrakt med Liverpool men jag kommer ha det klart på måndag eller tisdag, bekräftar agenten Mino Raiola för Corriera della Serra.

Ángel di María

Från: Real Madrid till Manchester United

Pris: 550-690 miljoner kronor

Position: Mittfältare

Sannolikhet:

Sky Sports släppte under lördagskvällen bomben att den argentinske mittfältaren bestämt sig för Manchester United. Kort därefter hängde även Daily Mail och The Guardian på uppgiften. De tre är dock oense om prislappen med uppgifter som varierar mellan 550 miljoner kronor och ända upp till 690.

Enligt Sky Sports kommer di Marías agent Jorge Mendes att resa hem från Singapore för att förhandla färdigt 26-åringens kontrakt i Manchester under början av nästa vecka. Daily Mail menar att di María kommer tjäna motsvarande 2,3 miljoner kronor i veckan i sin nya klubb där han enligt Sky Sports får Cristiano Ronaldos gamla tröjnummer sju.

Stjärnan fanns inte med när Real Madrid förlorade spanska supercupfinalen mot lokalrivalen Atético på fredagskvällen men managern Carlo Ancelotti menade efter matchen att det var ett beslut taget på sportsliga grunder.

För BBC har United avböjt att kommentera uppgifterna om att di María har bestämt sig för spel i klubben.

Federico Fazio

Från: Sevilla till Tottenham

Pris: 92 miljoner kronor

Position: Mittback

Sannolikhet:

Mittbacken fanns inte med i Sevillas ligapremiär mot Valencia och managern Unai Emery bekräftade då att 27-åringen kommer att lämna.

– Har har varit en av de bärande spelarna i det här laget men vi får helt enkelt hitta en annan spelare som kan ta hans plats. Jag är glad för hans skull. Vi vill att han stannar men det här är vad som händer när du vinner en titel, säger Emery enligt Daily Mail.

Tottenham har enligt spansk och engelsk media aktiverat mittbackens utköpsklausul på 92 miljoner kronor.

Sami Khedira

Från: Real Madrid till Bayern München

Pris: 137 miljoner kronor

Position: Mittfältare

Sannolikhet:

Bayern Münchens sportchef Matthias Sammer bekräftar att klubben med stor sannolikhet kommer presentera en värvning inom kort. Samtidigt lämnade Sami Khedira Madrid innan matchen mot Atlético i den spanska supercupen, enligt Marca utan tillåtelse från klubbledningen i Real.

Det dementerade dock managern Carlo Ancelotti efter matchen.

– Han fått vår tillåtelse så jag bryr mig egentligen inte om var han är, sa Ancelotti.

I vilket fall är Khedira i Tyskland där han såg sin bror spela match i andraligan i Leipzig. 27-åringen var då hemlighetsfull kring sin framtid.

– Jag är lite utanför i Real just nu. Fram till den 31 augusti kan allt hända, sa Khedira enligt tyska Bild.

Tyska tidningar spekulerar i att mittfältarens besök inte bara handlar om att hälsa på familjen utan att en förhandling är igång med Bayern.

Mehdi Benatia

Från Roma till Bayern München

Pris: 276 miljoner kronor

Position: Mittback

Sannolikhet:

Den 27-årige mittbacken ställdes över från matchtruppen till mötet med AEK Athen och är på väg att lämna Rom. Enligt italiensk media väntas Benatia flyga till München på måndag för att slutföra affären.

Enligt Gazzetta dello Sport har klubbarna också enats om prislappen 276 miljoner samtidigt som Bayern sportchef Matthias Sammer medger att klubben har en spelare på ingång. Vem vill dock Sammer inte nämna.