Titta, Uniteds fans – det här luktar succé

FOTBOLL

Det fortsätter att gå trögt för Manchester United.

Men fansen ska inte sluta hoppas.

Senast klubben inledde en säsong så här svagt var 2007/08 – då tog man dubbeln.

Som väntat var det stora förväntningar på Angel di Maria och Manchester United efter rekordaffären med Real Madrid tidigare i veckan.

Den 26-årige argentinaren var pigg i sin debut, han var den som ställde till det för Burnleys försvar. Efter en kvart slog han en fin passning till Robin van Persie i djupled, men målvakten Tom Heaton kom ut och gjorde sig stor.

Boll i ribban

Innan dess hade dock Burnley haft en boll i ribban efter en bra frispark från David Jones i hemmalaget.

– Oj, vad det small till där, säger experten Glenn Strömberg.

United, som har haft det svårt i början av säsongen, imponerade inte alls på Turf Moor. Förutom nyförvärvet di Maria såg det trögt ut i bortalagets anfallsspel.

För di Maria blev det 70 minuter, sedan byttes han ut mot Anderson.

Tagit två poäng hittills

United har nu tagit totalt två poäng mot Swansea, Sunderland och Burnley.

– Även om de flesta var inställda att de skulle vara en bra bit från titeln, så tänker man att det är en klubb med Champions League ambitioner. De ska väl ta nio poäng, nu har det blivit två. Då är det sju poäng som har försvunnit. Det här såg ganska exakt lika illa ut som det gjort mot Swansea, som det gjort mot Sunderland, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

– Den enda skillnaden var att de hade satt in en kille på mittfältet som kostat sisådär 700 miljoner kronor. Han såg så bra ut som man kan förvänta sig. Men han löser inte ensam alla Manchester Uniteds problem. Det var mycket positivt från honom, han spelar matchen i ett uppenbart högre tempo än vad hans lagkamrater gör.

Värvat Blind

Uniteds fans ska dock inte helt sluta hoppas på att det kan bli titlar den här säsongen. Senast klubben inledde Premier League så här svagt var 2007/08, då vann man ligan och Champions League.

Tidigare i dag gjorde United klart med Daley Blind från Ajax.

ARTIKELN HANDLAR OM