Torres: Kan lära mig mycket av Inzaghi

Foto: Fernando Torres anländer till Milano.
FOTBOLL

I dag presenterades Fernando Torres.

Spanjoren hoppas på en nystart i Milan – och få lära sig mycket av tränaren Filippo Inzaghi.

– Han vet hur det är att vara central anfallare, säger Torres enligt Football Italia.

Foto: Filippo Inzaghi.

I går kom nyheten om att Fernando Torres lämnar Chelsea för Milan. 30-åringen är klar på lån i två år – den tiden som återstår på hans avtal med Londonklubben.

På lördagen presenterades Torres i Milano. Den 30-årige spanjoren är sugen på att komma igång med laget, och bli tränad av Filippo "Pippo" Inzaghi.

– Jag har ett stort ansvar här, men det är även en stor ära att vara här. Jag hoppas att kunna anpassa mig direkt till italiensk fotboll. Jag kan inte vänta på att få börja träna med någon som Inzaghi, som vet hur det är att vara central anfallare, säger Torres till Football Italia.

– Jag hoppas lära mig mycket från honom, och bli viktig för laget.

”Jag vill leva i nutid”

Torres har haft 3,5 tunga säsonger i Chelsea, som han värvades till i januari 2011 för motsvarande 580 miljoner kronor. Det blev 45 stycken mål för anfallaren, som enligt Daily Mail kostade han 13 miljoner svenska kronor per mål.

– Jag är glad att få påbörja ett nytt kapitel i min karriär. Jag är lycklig över att få spela i Italien, och är glad över hur fansen har tagit emot mig. Nu vill jag inte titta bakåt, jag vill leva i nutid, och det är Milan.

ARTIKELN HANDLAR OM