De sänder sommarens U21-EM

FOTBOLL

TV4 vann dragkampen om mästerskapet

Den 8 juni sparkar damerna igång sin kamp om guldet mot Nigeria i VM som avgörs i Kanada.

Nio dagar senare drar U21-EM igång i Tjeckien – och båda mästerskapen kommer visas i TV4:s kanaler.

– Att inte bara ha ett, utan två svenska landslag, som slåss om mästerskapstitlar samtidigt, känns nästan overkligt, säger TV4-Gruppens sportchef Fredrik Olofsson.

Sommarens två mästerskap, Dam-VM och U21-EM, kommer att sändas av TV4. Enligt SportExpressen vann TV4 dragkampen och har köpt rättigheterna till sommarens EM.

– Efter U21-landslagets framgångar i EM-kvalet i höstas som också sändes i TV12 ser vi fram emot att följa det svenska landslaget i kampen om medaljer med övriga Europas framtida stjärnor, säger kanalchefen Hans Pekkari.

”Kommer bli en enda lång fotbollsfest”

Under 30 dagar kommer totalt 67 matcher visas i både TV4 och TV12, efter att TV4 vann dragkampen om sändningsrättigheterna till U21-mästerskapet.

– Vi vet ju alla att kombinationen sommar och fotbollsmästerskap är fantastisk och juni månad kommer bli en enda lång fotbollsfest i våra kanaler. Att inte bara ha ett, utan två svenska landslag, som slåss om mästerskapstitlar samtidigt känns nästan overkligt, säger Fredrik Olofsson till SportExpressen.

Damerna inleder sommarens äventyr mot Nigeria den 8 juni i Winnipeg samtidigt som U21 ställs mot Italien i deras inledningsmatch som spelas den 18 juni i Olomouc.

ARTIKELN HANDLAR OM