Raiola: ”Zlatan är inte politiskt korrekt”

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har skapat en folkstorm i Frankrike och som följd satt fart på transferrykten inför sommaren.

– I teorin skulle han kunna lämna i sommar. Om det finns en övergång att göra, säger hans agent Mino Raiola till l'Equipe.

Foto: Raiola.

Zlatan Ibrahimovic är i blåsväder i Frankrike efter utbrottet och domarattacken efter matchen mot Bordeaux i helgen. Kanske passande då att l'Equipe har en stor intervju med svenskens agent, Mino Raiola, i dagens upplaga av tidningen. Raiola vill dock inte kommentera kontroverserna utan menar att Zlatan "gav sin version i måndags”.

I intervjun talas det i stället framtid – och att de herrarna ofta bråkar.

– Självklart! Fast när det gäller karriärval har vi aldrig skrikit på varandra eftersom vi alltid tyckt samma sak. Zlatan har alltid litat på mina instinkter. Eller, den senaste gången (flytten till PSG reds anm.) förstod han inte direkt varför jag vill att han skulle lämna Milan. När Zlatan anlände hos PSG gjorde han samma sak som Schumacher gjorde hos Ferrari. De jobbar för sig själva samtidigt som de arbetar för andra. Okej, Zlatan är inte politiskt korrekt. Han säger saker som de är. Men man vet alltid vad han tycker i alla fall, säger Raiola till l'Equipe.

”Zlatan är unik”

Svensken har kontrakt med den storsatsande klubben till sommaren 2016. Att han skulle bli kvar längre än så är upp till Zlatan själv.

– Jag har aldrig tvingat spelare att göra något de inte vill. Zlatan kommer att förlänga kontraktet om han känner att han kan ge sitt allt. Zlatan är ingen bänkspelare som hjälper laget i omklädningsrummet. Antingen är han lagets stjärna eller så är han ingenting.

Raiola stänger heller inte dörren för att det kan bli en flytt från PSG redan denna sommar.

– I teorin skulle han skulle lämna i sommar. Om det finns en övergång att göra. Det innebär att PSG måste arbeta för en övergång, vilket får mig att luta åt att det rent praktiskt inte kommer att bli så. I dag är han alltjämt PSG:s viktigaste spelare. Vem skulle ersätta honom? Var är den nya Zlatan? Det är omöjligt att hitta honom och PSG är medvetna om det. Zlatan är unik, säger Raiola.

”Måste alltid irritera”

Zlatans närmaste namn kommenterar även Zlatans skosituation – ännu inte löst – då svensken står utan skosponsor.

– Vi för fortfarande samtal med Nike. Vi håller på att reparera relationen mellan Zlatan och Nike, säger Raiola och bekräftar att svensken i dag spelar i svartmålade Nike-skor.

– Just nu, ja. Zlatan måste alltid irritera någon, eller hur?