Han presenteras av MFF nästa vecka

Av: Fredrik Jönsson, Johan Flinck

Publicerad:
Rasmus Bengtsson.
Foto: Bildbyrån
Rasmus Bengtsson.

Enligt uppgifter till Sportbladet presenteras Rasmus Bengtsson av Malmö FF nästa vecka.

Sportchefen Daniel Andersson vill dock inte bekräfta en övergång.

– När någon är klar så står det på vår hemsida, säger han.

I början av året kunde Sportbladet berätta att Rasmus Bengtsson skulle lämna holländska Twente.

– Han blir inte kvar i Twente, vi är överens om att han lämnar i januari eller till sommaren. Twente har stora ekonomiska problem och Rasmus är klubbens bäst betalda spelare. De har inte råd att behålla honom, sa agenten Hasan Cetinkaya då.

Sedan började det ryktas om att Malmö FF ville ha mittbacken. Det gick från rykte till konkret intresse, och de senaste veckorna har det handlat om Skåneklubben ska kunna lösa honom innan transferfönstret stänger sista mars eller till sommaren.

Betalar en miljon kronor

Enligt uppgifter till Sportbladet är Bengtsson väldigt nära att skriva på för Malmö FF, det återstår bara detaljer innan övergången blir officiell. Klubbarna ska vara överens, däremot finns det några bitar som måste lösas mellan Bengtsson och Twente. Det mesta talar för att han presenteras nästa vecka.

Sportbladet erfar att MFF betalar runt en miljon kronor till Twente för Bengtsson, vars kontrakt med den holländska klubben går ut till sommaren. Den 28-årige försvararen uppges skriva på ett avtal som sträcker sig i fyra år och åtta månader. Det skulle ha varit fyra och ett halvt år, men med tanke på att han ansluter i mars blir det ytterligare tre månader.

”Vad är det för fråga?!”

När Sportbladet konfronterar MFF-sportchefen Daniel Andersson med uppgifterna om att Bengtsson ska presenteras nästa vecka blir svaret:

– Jag har inga kommentarer, säger han.

Är han klar?

– Vad är det för fråga?!

Är han klar för Malmö FF?

– När någon är klar så står det på vår hemsida.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN