Janne: ”Jag ska ringa runt till samtliga”

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Fyra spelare kan lämna landslaget efter VM-succén.

Inom de närmsta veckorna hoppas Janne Andersson få beslut från bland annat Andreas Granqvist.

– Jag ska ringa runt till samtliga och en individuell feedback, säger Janne Andersson på en presskonferens.

Sveriges VM-äventyr slutade i en kvartsfinalförlust mot England (0–2) i lördags.

Därmed kan fyra spelare – Marcus Berg, Sebastian Larsson, Ola Toivonen och Andreas Granqvist – ha gjort sitt i landslaget.

Enligt Sportbladets uppgifter ska lagkapten Granqvist redan ha meddelat att han lämnar landslaget då 33-åringen flyttar hem till Helsingborg i sommar.

– Jag har inte tagit något hundraprocentigt beslut än. Jag vill först smälta de här dagarna och sedan vill jag prata med Janne i lugn och ro. Jag vill se hur han ser på olika situationer och hur jag själv känner. Det är mycket möjligt att det här var sista landskampen, sa Granqvist då.

”Ska ringa runt till samtliga”

I går landade den svenska truppen på svensk mark igen och i dag mötte Janne Andersson media på en presskonferens.

Där berättade förbundskaptenen att han hoppas ha klart med vilka som finns tillgängliga för landslagsspel inom de närmsta veckorna.

– Vi kommer att ha en kontakt. Jag ska ringa runt till samtliga de närmaste veckorna och ha en individuell feedback om hur VM har varit. Då kommer vi att prata framtid och efter det får vi börja prata om nästa samling, säger Janne Andersson.

Närmast väntar nybildade Uefa Nations League innan EM-kvalet startar 2019.

Förbundskaptenen utesluter dock inte att någon spelare kan inleda kvalet för att sluta i landslaget senare.

– Jag är ganska öppen i det. Man ska ha grundregler, men flexibilitet. Det kan hända grejer under vägen. Vi pratade om Oscar Wendt tidigare som klev på landslagsspel, men sedan klev av halvvägs in i kvalet på ett snyggt sätt. Vi ska prata om det i lugn och ro efter VM.

Hyllar svenska fansen

Samtidigt passade förbundskaptenen på att hylla de svenska fansen.

– Jag vill tacka alla som har stöttat oss, både i Ryssland och på hemmaplan. Kompisar och familj har hört av sig och sagt att stödet varit helt fantastiskt. Det har varit enormt och vi har känt stödet hela tiden, säger Andersson och fortsätter:

– Det är fyra lag kvar i turneringen. Det är häftigt att konstatera att vi är delad femma i världen, om man tänker positivt. Vi har inte haft tur eller flyt, vi förtjänade faktiskt den här femteplatsen. Det är fantastiskt bra gjort och det är med enorm glädje jag konstaterar det.


Publicerad: