”Jag är extremt förbannad på mig själv”

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Det blev oavgjort mellan Djurgården och IFK Norrköping.

Anfallaren David Moberg Karlsson var inte nöjd med någonting efteråt.

– Rätt trött match. Jag är extremt förbannad på mig själv, jag kommer inte alls upp i nivå, säger ”DMK”.

Djurgården rivstade hemma mot IFK Norrköping.

Efter 17:e minuter hittade Haris Radetinac in med 1–0 bakom Isak Pettersson. Dif hade sedan flera omställningar där laget borde ha utökat ledningen, men IFK Norrköpings målvakt spikade igen.

I stället kunde ”Peking” höja sig i andra halvlek och få in en kvittering. Matchen slutade 1–1.

”Rätt trött match”

– Det var lite som man hade tänkt innan, rätt trött match. Inget av lagen har jättemycket offensivt, det är inte så roligt att kolla på som supporter, säger David Moberg Karlsson.

På presskonferensen efteråt uttryckte IFK Norrköpings tränare Jens Gustafsson stor besvikelse över första halvlek. ”Första 45 är inget vi är stolta över, vi skäms snarare”, sa han.

Han får medhåll av ”DMK”, som sågar sig själv.

– Ja, absolut. Och jag kan ju bara ta mig själv, jag är extremt förbannad på mig själv. Jag kommer inte alls upp i nivå. Jag brukar kunna skapa mycket chanser, men jag skapar knappt någonting i dag. Det är klart att det är hör ihop med resten av laget, men man måste kunna rannsaka sig själv - spelare för spelare. Jag kan prata för mig själv, men det är nog många som underpresterar i dag.

Han var inte heller så imponerad av motståndaren.

– Jag tycker inte Djurgården gör någon jättematch heller. Det är en dålig match helt enkelt.

”Det är en konstig känsla”

Du är arg på dig själv?

– Jag skjuter alltid mycket. Jag är extra arg för jag inte gjorde mål. Det är en konstig känsla, jag vet inte om det berodde på att det var första matchen på länge. Jag hade inte det där springet i benen, den där extra farten jag brukar ha. Jag lyckades inte med alls så mycket som jag är van vid.

– Men det är fan bara upp på hästen igen.

Nästa match är om en vecka, söndag den 15 juli.

– Jag får sikta på att göra mål mot BK Häcken. Eller passa fram till någon annan som skjuter bättre än mig. Det funkade inte i dag, men det var inte bara så för mig. Det är en dålig match, helt enkelt.

Foto: Bildbyrån

Han kan inte förklara varför Norrköping inleder matchen svagt. Det är inte första gången det inträffar 2018.

– Jag vet inte om det handlar om osäkerhet, vi kanske tänker att det är svårare än vad det är. Man märker i första halvlek att Djurgården ser så mycket bättre ut än oss, men man känner på planen att de inte är så bra - framför allt när de har bollen i backlinjen och hos målvakten.

– Jag förstår inte varför vi inte kliver mer än vad vi gör, framför allt när vi ändå är ett topplag. Jag tycker vi är alldeles för fega och låter de ha momentum. Jag vet inte om vi har någon slags respekt på bortaplan och allt sånt släpper på hemmaplan.

Det var inte så ni vill det skulle se ut?

– Absolut inte. Det låter korkat av oss att inte bara göra det, men jag vet inte om det är något inbyggt när man spelar bortamatcher. Det måste vi slipa bort, vi borde spela som vi gör hemma.

Laddar Tabell
Alla skytteligavinnare i Allsvenskan sedan 2008 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM