Özil: ”Behöver tid att komma över det här”

avPelle Strandman

Mesut Özil, 29, var kanske den mest kritiserade spelaren i Tysklands fiasko – och ska dessutom ha fått ta emot rasistiska kommentarer.

Nu kommenterar Arsenal-stjärnan VM-uttåget på Twitter.

”Jag kommer att behöva tid för att komma över det här”, skriver han.

De negativa rubrikerna runt Mesut Özil tog fart långt innan VM – och fortsatte så väl under som efter mästerskapet.

29-åringen fick, liksom landsmannen Ilkay Gündogan, utstå massiv kritik redan i mitten av maj efter att ha poserat på bild tillsammans med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.

Fotbollen och DFB står för värderingar som Mr. Erdogan inte delar. Därför är det inte bra att våra landslagsspelare tillåter sig utnyttjas för hans valkampanj”, skrev det tyska fotbollsförbundets president Reinhard Grindel på Twitter.

När väl VM startade stod den offensive mittfältaren för en blek insats i öppningsmatchen mot Mexiko, petades i mötet med Sverige och fick i onsdags åter chansen från start i chockförlusten mot Sydkorea.

Möts av kärlek på Twitter

Efter det historiska tyska fotbollsfiaskot uppgav den tyske journalisten Raphael Honigstein att Özil, likt svenske Jimmy Durmaz, blev utsatt för rasistiska påhopp på sitt Instagram-konto.

De högerextrema attackerna mot Özil i Tyskland just nu är riktigt vidriga kommentarer”, skrev Honigstein på Twitter.

Nu har Özil själv kommenterat den senaste tidens besvikelse på Twitter.

Att behöva lämna VM redan efter gruppspelet gör så ont. Vi var helt enkelt inte tillräckligt bra. Jag kommer behöva tid att komma över det här”, skriver spelaren med hashtaggen #SayNoToRacism (Säg nej till rasism).

Majoriteten av svaren till inlägget domineras dock av motsatsen till hat och rasism.

Det gör inget. Du är redan en världsmästare och vår generations bästa playmaker” och ”Bästa tyska fotbollsspelaren någonsin” är ett par exempel på de mest gillade kommentarerna.