Tillbaka efter 636 dagars skadehelvete

avPelle Strandman

Han var nära att få högerfoten amputerad.

Men efter 636 dagars skadefrånvaro är Santi Cazorla, 33, tillbaka på fotbollsplanen.

– Det är svårt att förklara hur det känns, säger mittfältaren enligt Marca.

Träningsmatch mellan Villarreal och Hercules.

Då bjöds publiken på ett kärt återseende när Santi Cazorla byttes in med 15 minuter kvar att spela.

Matchen, som spelades på tisdagskvällen, var inte bara mittfältarens första sedan återkomsten i ”Den gula ubåten” efter en säsong i Malaga och sex i Premier League och Arsenal.

Det var också hans första framträdande i en match sedan oktober 2016.

– Jag tänker bara på att bli av med smärtan så snart som möjligt för jag kan inte njuta fullt ut av det jag gör, säger Cazorla nu till Villarreals hemsida, enligt Marca.

Den spanske mittfältaren har lidit av fotproblem ända sedan en landskamp 2013 – en skada som fram till november förra året hade tvingat honom att genomgå hela åtta operationer.

Opererade bort åtta centimeter

Åtta centimeter av hälsenan opererades bort från Cazorlas högerfot som ett tag var så pass infekterad att läkarna övervägde att amputera bort den.

Lyckligtvis gick det aldrig så långt. I stället kan alltså den 33-årige tvåfaldige Europamästaren nu åter snöra på sig skorna och spela match igen.

Cazorla är ännu inte hundraprocentigt återställd men har ändå svårt att sätta ord på hur det var att åter spela match för Villarreal.

En klubb han debuterade för som 18-åring i La Liga 2003 och under hela sin karriär haft ett starkt känslomässigt band till.

– Det är svårt att förklara hur det känns att vara ute på planen igen efter en så lång tid. Att känna sig som en fotbollsspelare igen, att känna kärleken från fansen och mottagandet de givit mig...

– De öppnade dörren för mig efter att ha varit borta i två år utan att sätta någon press på mig. Det är något som bara den här klubben kan ge mig.

ARTIKELN HANDLAR OM