Salah skriver nytt kontrakt med Liverpool

avAdam Borg

Publicerad:
Uppdaterad:

Mohamed Salah gjorde stor succé i Liverpool förra säsongen.

Nu belönas egyptiern med ett nytt långtidskontrakt.

26-åringen har skrivit på ett avtal med klubben som sträcker sig fram till 2023.

Mohamed Salah, 26, värvades till Liverpool inför förra säsongen från Roma. Och hans första säsong kan inte beskrivas som annat än en stor succé.

Totalt noterades han för 44 mål i den röda tröjan och var kanske den starkaste bidragande orsaken att Liverpool tog sig till Champions League-final. Dessutom vann han skytteligan i Premier League med sina 32 mål.

Foto: Dave Thompson / AP TT / NTB SCANPIX

För sina insatser i Merseyside-klubben, belönas nu egyptiern med ett nytt långtidskontrakt.

Skrivit på ett långtidskontrakt

Att Mohamed Salah är viktig för Jurgen Klopp, råder det inga tvivel om. Nu belönas Salah med ett nytt långtidskontrakt som gör att 26-åringen har kontrakt med klubben fem år framöver.

Klopp var så klart väldigt nöjd över Salahs nya underskrift.

– Det visar prov på två tydliga saker. Hans tro på Liverpool och vår tro på honom, säger han till klubbens hemsida.

– När en spelare som Mo Salah säger att Liverpool känns som hemma, talar det sitt tydliga språk. Vårt förtroende för honom visar att vi ser hans värde och vill att han ska växa ännu mer och bli ännu bättre här hos oss.

Ingen utköpsklausul

Salah har efter säsongens slut kopplats ihop med en flytt till Spanien. Men med det nyskrivna kontraktet, lär spekulationerna om 26-åringen avta.

– Det bästa med Mo är att han aldrig ser sig själv som viktigare eller större än laget. Han ser att lagkamraterna och Liverpool hjälpte honom uppnå det han åstadkom individuellt, säger Klopp.

Det nya kontraktet ska heller inte innehålla någon utköpsklausul enligt LiverpoolEcho. Nu blir han också en av klubbens bäst betalda spelare tillsammans med Virgil Van Dijk och Roberto Firmino.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM