Graham Potter aktuell för Southampton

avErik Karlsson

FOTBOLL

Southampton står, enligt The Mirror, redo att sparka Mauricio Pellegrino.

Enligt samma tidning är Graham Potter en av två heta kandidater att ta över.

Mauricio Pellegrinos första säsong som manager för Southampton har varit allt annat än lyckad.

I stället för att utmana om en plats i Europa så kämpar klubben nu för Premier League-existensen bara en poäng ovanför strecket – med bara fem segrar på hela säsongen.

Att Pellegrino troligen får sparken vid nedflyttning är ingen skräll men The Mirror menar nu att chansen är stor att Pellegrino får lämna även om kontraktet säkras.

Och enligt tidningen så har klubbledningen redan börjat leta efterträdare. Två namn som nämns är Fulhams Slavisa Jokanovic och ingen mindre än Östersunds succétränare Graham Potter.

”Varför gå till en småklubb”

Potter har tidigare ryktats vara aktuell för Stoke och West Bromwich men båda gångerna har både han och ordförande Daniel Kindberg avfärdat en flytt.

– De har inte råd. Ska han gå till en klubb så ska han gå till en av Europas stora klubbar. Vad är det för mening annars för honom att gå vidare liksom. Varför gå till en småklubb i första- eller andraligan, det är meningslöst. De sparkar ju managers varannan vecka där. Det funkar inte. Han ska till en storklubb där de har klass, sa Kindberg i samband med West Bromwich intresse.

Återstår att se hur duon värderar Southampton om frågan kommer.

Foto: PETER CZIBORRA / X03812
Potter i möte med Wenger i Europa league.
PL-jättarnas klubbmärken – därför ser de ut som de gör 01:03
ARTIKELN HANDLAR OM