Stjärnorna hånas inför hatderbyt

FOTBOLL

Hela Madrid kokar inför en av årets hetaste matcher

Det var heta känslor redan innan.

Efter Marcelo Sosas uttalande kokar hela Madrid inför dagens derby.

- Beckham oroar mig inte. Han överlever bara tack vare att han är snygg och de betalar honom 50 miljoner euro för att raka sig, säger Atletico-spelaren.

Foto: Förolämpade Atletico Madrids Marcelo Sosa passar på att håna både David Beckham och Luis Figo i Real Madrid inför kvällens kännsloladdade Madridderby.

Madridderbyt är naturligtvis en av säsongens största matcher i den spanska ligan. I år har dessutom uppladdningen kryddats med en rad personliga påhopp, vilket knappast har minskat intresset för drabbningen på Vicente Calderon-stadion.

Atleticos hårdföre mittfältare Marcelo Sosa höll ett mindre tal fyllt av förolämpningar riktade mot Real Madrid-spelare när han intervjuades av tidningen Marca.

Personliga påhopp

Och framför allt var det David Beckham som råkade illa ut.

- Det finns 10 000 spelare som är bättre än han. Det enda som händer är att han figurerar i dagstidningar och modemagasin. Han är bara i Real av marknadsmässiga skäl.

När Sosa hade klarat av den engelska landslagskaptenen gav han sig på Figo, som han tycker ligger ner och gnäller för mycket på planen.

"Sa vad han tyckte"

Salva Ballesta höll med sin lagkamrat i Atletico:

- Sosa är vuxen och han sa helt enkelt vad han tyckte, det var inget fel med det. Jag har några vänner som håller på Real Madrid och dom tycker samma sak som Sosa.

Det är kanske bra att Atletico-spelarna passar på att vara kaxiga innan matchen. För efter en knackig höst verkar Real vara på gång. Nya coachen Wanderley Luxemburgo fick en drömstart när Los Merengues lyckades vinna den tidigare avbrutna matchen mot Real Sociedad med 2-1.

Dessutom har Atletico inte vunnit mot ärkerivalen sedan man tog klivet upp från andradivisionen 2002.

Ska bryta trenden

I dag är det dock meningen att hemmalaget ska bryta den förlustraden. Superstjärnan Fernando Torres har varit revbensskadad de senaste veckorna, men är nu frisk och kommer finnas med i startelvan. Där finns också det danska nyförvärvet Jesper Grönkjaer som kunde ha valt en sämre match att debutera i.

- Det är en otroligt viktig match för båda klubbarna, och deras fans. Men det är bara tre poäng på spel och det är 18-20 matcher kvar att spela. Självklart har jag lite fjärilar i magen, men jag är inte nervös, säger han till dansk radio.

Några orsaker till att Atletico så gärna vill så Real:

Stefan Persson

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga