Turkiska klubbar i kontakt – men Dif-tränaren öppnar för förlängning

Publicerad 2018-08-26

Turkiska klubbar har kontaktat Özcan Melkemichel.

Men tränaren bekräftar att Djurgården är öppna för en förlängning.

– Jag är aldrig orolig och kommer aldrig vara det, säger han.

Följ ämnen

Djurgården hamnade i underläge 0–2 mot Elfsborg på Tele2. Ett trippelbyte gav dock önskad effekt och gjorde att hemmalaget till slut kvitterade.

Därmed bröt Özcan Melkemichels mannar en negativ trend efter två raka förluster och noll gjorda mål. Tränaren medger att den tunga perioden har gjort att förhandlingarna kring ett eventuellt nytt kontrakt har dragit ut på tiden.

– Det är inte roligt att vara inne i en sådan period och prata framtid, säger Melkemichel som dock menar att båda parter är öppna för en förlängning:

– Det är dem, båda. Vi har fört diskussioner, jag vet vad Djurgården vill och de vet vad jag vill. Men sen har vi inte tagit nästa steg.

”Några har kontaktat mig”

Tränaren medger att turkiska klubbar har visat intresse men betonar att det inte finns någon sanning i att han ska vara nära en sådan.

– Jag har varit nere i Turkiet, det finns några som har kontaktat mig. Men att flytta ner dit... Det är både en sak man vill men samtidigt en stor risk, säger Melkemichel.

– Jag kommer aldrig riska något. Det ska mycket till för att man ska flytta. Jag trivs i Djurgården väldigt mycket men det finns andra bitar... Vi ska föra det vidare, jag och Bosse (Andersson, sportchef).

På frågan om Melkemichel önskar ha mer inflytande över värvningar svarar han:

– Den får du inget svar på haha.

”Jag är frisör också”

Oavsett vad som händer framöver är tränaren knappast oroad över framtiden.

– Jag är aldrig orolig och kommer aldrig vara det, oavsett vad folk säger. Jag vet att Özcan alltid kommer ha något att göra, jag är frisör, fotbollstränare... räknar Melkemichel upp och tillägger:

– Det finns mycket jag kan göra, så framtiden oroar jag mig inte för. Även om det är fotboll jag vill hålla på med.