West Bromwichs nya maskot stal showen i premiärförlusten

Publicerad 2018-08-04

West Bromwich förlorade tungt i hemmapremiären i Championship.

Men något som gladde (?) hemmafansen var klubbens nya maskot: Boiler Man.

West Bromwich åkte ur Premier League förra säsongen och på lördagen tog klubben nya tag för en återkomst till högsta ligan. Men någon drömstart blev det inte tal om. Bolton Wanderers bjöd upp till dans och i matchens 89:e minut kunde Yannick Wildschut göra 1–2 till bortalaget.

Men även om hemmalaget förlorade sin premiärmatch var nog fansen inte helt besvikna när de lämnade arenan. Under matchen gjorde nämligen klubbens nya maskot, Boiler Man, debut.

Dansande värmepanna

Den nya maskoten, ”värmepannan”, dansade runt och deltog i en del spelarövningar inför matchen.

Anledningen till det något udda valet av maskot beror på att West Bromwich i maj tecknade ett nytt sponsoravtal med företaget Ideal Boilers, som arbetar med just värmepannor. Den dansande värmepannan, som på håll mest liknar ett kylskåp eller en tvättmaskin, bemöttes av både skratt och hån av såväl hemma- som bortafans under sina smått parodiska framträdanden.

Dubbla maskotar

Sedan tidigare har West Bromwich redan en maskot i Baggie Bird, en stor trast iklädd klubbens matchtröja. Frågan är vem som kommer dansa mest under säsongen på The Hawthornes, Baggie Bird eller Boiler Man.