Uppgifter: Kepa var Chelseas andraval

avRobert Rosén

FOTBOLL

Kepa Arrizabalaga blev i veckan tidernas dyraste målvakt.

Men enligt Sunday Times var målvakten inte ens Chelseas förstaval.

Istället ska klubben försökt få in Jan Oblak - som nobbade en flytt.

Det blev en hektisk avslutning på transferfönstret för Chelsea. Thibaut Courtois, 26, fick till slut igenom sin efterlängtade flytt till Real Madrid och bara en dag innan fönstret stängde igen tvingades Chelsea ge sig ut på jakt efter en ny förstemålvakt.

Valet föll till slut på Kepa Arrizabalaga från Athletic Bilbao. Övergångssumman på 830 miljoner kronor innebar också att 23-åringen blev den dyraste målvakten genom tiderna.

Foto: OLI SCARFF / AFP
Kepa Arrizabalaga fick debutera i helgen.

Redo att betala utköpsklausulen

Brittiska Sunday Times menar dock att Maurizio Sarri egentligen ville ha in en annan målvakt.

Tidningen uppger att Chelsea först utlöste utköpsklausulen på Atlético Madrids Jan Oblak, 25. Efter att ha pungat upp ett bud värt 100 miljoner euro (drygt en miljard kronor) var det upp till slovenen att bestämma om han ville flytta vidare eller ej.

Jan Oblak valde dock att nobba en flytt till Chelsea, för att istället fortsätta i Atlético Madrid och fortsatt få chansen att spela Champions League.

Foto: Francisco Seco / TT / NTB Scanpix
Jan Oblak, Atlético Madrid.

Erbjuds nytt kontrakt

För att förhindra att en liknande situation uppstår ska Atlético Madrid enlig La SER Deportivos, som Marca hänvisar till, vara redo att erbjuda Oblak ett nytt kontrakt.

Den spanska storklubben ska nu vilja erbjuda 25-åringen en kontraktsförlängning till 2023, med dubbelt så hög lön och en utköpsklausul som istället höjs till 250 miljoner euro.

Medan Jan Oblak stannade i Spanien fick Kepa Arrizabalaga en kanonstart på det nya livet i Storbritannien. I gårdagens ligapremiär höll han nollan, då Chelsea besegrade Huddersfield med 3–0.

De har vunnit herrarnas Champions League på 2010-talet 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM