”Ibra är mest trött mentalt”

FOTBOLL

Allegri vägrar vila svensken

Zlatan Ibrahimovic klagade under landslagslägret på Cypern över att han är sliten.

Milans tränare Massimiliano Allegri avfärdar dock 29-åringens beklagande och planera ringen extra vila.

– Just nu tror jag att det är mest mentalt, säger Allegri enligt Football Italia.

Zlatan Ibrahimovic spelade bara en halvlek mot Ukraina och flög sedan direkt hem till Milano för att ladda inför lördagens match mot Parma. 29-åringen sade innan Ukraina-matchen att han känner sig sliten och är i behov av vila.

”Känner mig mycket sliten”

– Jag känner mig mycket sliten och har känt det under de två senaste matcherna i ligan. Och det märks på planen. Jag springer runt utan att det händer någonting. I de två sista matcherna har jag inte fått ut 100 procent men det är väl normalt. Jag har spelat i princip alla matcher förutom i cupen, när jag hade en överbelastning i ljumsken, annars hade jag nog spelat den också, sade Ibrahimovic.

Men någon vila kan han inte förvänta sig. Milans tränare Massimiliano Allegri avfärdar Zlatans problem som psykiska snarare än fysiska.

”Förstår vad han menar”

– Vi talar ofta och jag vet vad han menar. När man spelar så många matcher är det normalt att vara lite trött. Han har aldrig haft en normal vecka med vila, men jag tror att det just nu mest är mentalt, säger Allegri enligt Milan News och Football Italia.

Allegri avfärdade också skriverierna att Ibrahimovic och lagkamraten Alexandre Pato inte kan spela ihop.

– De behöver bara spela mer ihop och lära känna varandra bättre.

ARTIKELN HANDLAR OM