Abramovitj vill flytta Chelsea

FOTBOLL

”En del fans kommer inte bli glada”

Efter 106 år vill Roman Abramovitj flytta på Chelsea.

Hemmaarenan Stamford Bridge kan inte generera tillräckligt med intäkter och en ny arena finns i planerna.

– Inget beslut är taget men ja, Chelsea vill definitivt flytta, säger klubbens ordförande Bruce Buck till The Guardian.

Uefas nya Fair Play-regler innebär att fotbollsklubbarna tvingas finansiera sina egna utgifter, och inte längre enbart kan förlita sig till stenrika ägare. För att Chelsea ska klara av revolutionen krävs en ny hemmaarena. Det anser ägaren Roman Abramovitj enligt The Guardian.

Planen: 60 000 åskådare

Enligt tidningen har ryssen nu börjat försöka att köpa tillbaka aktier i bolaget som äger marken där Stamford Bridge är belägen. Detta för att vara beredda att finansiera en ny arena, genom att sälja den gamla, när lämplig mark blir till salu.

Chelsea har spelat på Stamford Bridge sedan 1905 men har nu växt ur stadion som ”bara” rymmer drygt 41 800 åskådare. Abramovitj hoppas att en ny arena ska kunna ta in 60 000 och med de ge möjlighet till betydligt större intäkter vid hemmamatcher.

”Kommer inte reagera positivt”

– Vissa aktieägare kommer inte att reagera positivt och det kommer att finnas grupper av fans som inte kommer vilja att Chelsea ska flytta, säger klubbens ordförande Bruce Buck.

– Just nu har vi ingen pågående diskussion med någon byggherre och vi har fortfarande inte tagit något beslut. Men ja, Chelsea vill definitivt flytta. Det är som i alla andra affärer. Vi måste i alla fall vara beredda på en flytt om den rätta möjligheten kommer.

ARTIKELN HANDLAR OM