Grekiska fotbollsligan

Chockbeskedet: Ni flyttas ner i tvåan

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

”Hade inte hört någonting”

Markus Jonsson återvände på torsdagen till sin grekiska klubb Panionios efter påsksemestern.

Då samlade tränaren laget och lämnade ett chockbesked.

– Han sade helt plötsligt att vi flyttats ner till tvåan, säger Jonsson till Sportbladet.

Markus Jonsson berättar om stor förvåning i spelartruppen när de på torsdagen fick beskedet att Panionios flyttas ner en division. Under truppens påskledighet tog det grekiska förbundet beslutet.

”Kom helt plötsligt”

– Man blir ju väldigt förvånad, det kom helt plötsligt. Vi har kämpat jävligt hårt det här året och haft väldigt mycket motgångar. Efter en riktigt bra vårsäsong säkrade vi ändå kontraktet och sedan när vi kommer tillbaka får vi veta att vi flyttas ner i tvåan i alla fall. Det känns ju jäkligt tråkigt och jag vet inte ens vad grunderna är, säger Jonsson.

Anledningen är Panionios ekonomiska problem och de kommer, tillsammans med Iraklis och Panserraikos, att degraderas en division. De två förstnämnda har nu överklagat beslutet och det definitiva beslutet tas enligt Jonssons uppgifter på måndag.

Lämnar klubben

– Vi fick egentligen bara reda på att beslutet tas på måndag, om vi ska stanna kvar i högsta eller åka ner i andra. Det är klart att spelarna undrar vad som händer. De flesta har inte hört så mycket eftersom de varit hemma i sina hemländer. Det är inte så lätt att få information.

– Tränaren bad oss bara avvakta till på måndag och hålla igång eftersom det är bra för oss oavsett var vi spelar nästa år.

Jonssons kontrakt med klubben löper ut i juni, men hade brutits i vilket fall om klubben flyttas ner. Blir förbundets beslut definitivt på måndag säger Jonsson att han lämnar.

– Det är inte aktuellt att spela i grekiska andradivisionen.

Vad är drömscenariot nu?

– Det är ett bra kontrakt någonstans. Sverige kan vara aktuellt men målsättningen är att vara kvar något år till utomlands. Men vi kan mycket väl tänka oss att flytta hem och det skulle bli så.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal.

Sportbladet

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Grekiska fotbollsligan