– Det är en lögn

FOTBOLL

Laurent Blanc förnekar inblandning

Foto: Laurent Blanc.

Frankrike skakas av en rasistskandal.

Tidningen Mediapart anklagar det franska fotbollsförbundet för att ha gjort en plan för att minska andelen afrikaner och muslimer i fotbollsfrankrike.

– Det är en lögn, säger förbundskaptenen Laurent Blanc.

Den gamle storspelaren och numera förbundskaptenen Laurent Blanc är en av de ledande personer som pekas ut i avslöjandet.

Enligt Mediapart ska det franska fotbollsförbundet ha haft ett hemligt möte där man lagt upp en plan för att kvotera bort antalet icke-vita inom fotbollen. Enligt samma uppgifter ska diskrimineringen börja så tidigt som vid 12 års ålder och målet är att få ned andelen afrikaner och muslimer till 30 procent.

’Mot mina värderingar’

Frankrikes sportminister Chantal Jouanno tog uppgifterna på allvar.

– Rasism och diskriminering har ingen plats i sportens värld. Jag har förstått att förbundets ordförande Fernand Duchaussoy tänker inleda en utredning och jag kommer självklart att följa den väldigt närgånget och noggrant, säger hon i ett uttalande.

I går bemötte Laurent Blanc anklagelserna på en presskonferens. Han hävdade att han aldrig hört talas om något sådant projekt.

– Det bekymrar mig verkligen för det går mot mina värderingar. Det är en lögn – det finns ingen bestämd andelssiffra – och det är en lögn att säga att det franska landslagets tränare har medverkat i något sådant. Så jag kan inte berätta något om någonting som inte existerar.

Det franska fotbollsförbundets ordförande Fernand Duchaussoy har bekräftat att en utredning kommer att inledas.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1