El Clásico

”Barcelona är ett fantastiskt lag”

Av: 

Johanna Frändén

FOTBOLL

VALDEBEBAS. Cupseger och bruten förlustsvit i bagaget.

Men José Mourinho tror inte att segern mot Barcelona förra veckan får någon betydelse i morgondagens jättematch.

– De här turneringarna är självständiga och hänger inte ihop, säger Real Madrids tränare inför morgondagens Clásico.

Real Madrid går ut på Bernabéustadion inför första mötet med Barcelona i semifinalen i Champions League med första segern mot katalanerna på tre år i ryggen. Och det var en samlad José Mourinho som mötte pressen på träningsanläggningen Valdebebas dagen innan match.

– Redan innan de här matcherna var vi alla överens om att de inte hänger ihop. Vi mår på samma sätt som vi hade gjort om vi hade förlorat cupfinalen. Barcelona är ett fantastiskt lag. Man kan aldrig vara säker eller lugn mot dem, säger José Mourinho, som ändå inte kan låta bli att ge Pep Guardiola ett tjuvnyp.

”Domarens fantastiska syn”

Efter förlusten mot Real Madrid i spanska cupfinalen konstaterade Guardiola lite syrligt att de förlorade på grund av ”domarens fantastiska syn” och ”två ynka centimeter” med anspelning på Pedro Rodríguez bortdömda offsidemål.

– Tidigare hade vi två typer av tränare; en liten grupp som aldrig hade synpunkter på domarna, dit Pep hörde, och en stor grupp som jag tillhör som kritiserar domarna när de fattar fel beslut. Nu, med Pep, har vi en helt ny grupp där man kritiserar domare som fattar rätt beslut. Det var en mycket modig och säker linjeman som såg offsiden, säger Mourinho.

Inga favoriter

Enligt Real Madrids tränare finns inga favoriter inför dubbelmötet med katalanerna.

– Det är två lag med tradition, med spelare som vet vad det innebär att vinna och spela viktiga matcher. Kanske att det i morgon går att säga att ett lag ligger lite före det andra, men enligt mig finns det inga favoriter. Jag har ingen magi att erbjuda, jag är samma tränare som förlorade med 0–5 mot Barcelona för ett halvår sedan. Det som krävs är hårt jobb, ärlighet och tillgänlighet för de man jobbar med.

Johanna Frändén

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

El Clásico