Real Madrid anklagar Barça för mobbning

FOTBOLL

Pep: Jag förstår dem

Barcelonas nya reklamkampanj har väckt ilska Madrid.

Enligt AS anklagar Reals spelare rivalen för att mobba dem.

– Jag kan förstå dem, säger Barça-managern Pep Guardiola.

Kampanjen består av en bild som bland annat placerats på bussar i Spanien. Där står Barcelona-spelarna Carles Puyol, Xavi, Victor Valdes, Sergio Busquets och David Villa på en rad och visar upp sina händers fem fingrar. På handflatorna står texten ”units”, fritt översatt ”en enhet”.

”Inte Barças idé”

Real-lägret har tolkat kampanjen, med de fem fingrarna och fem spelarna, som en hänvisning till hösten 5-0-seger mot rivalen. Enligt spanska AS känner sig Real-spelarna mobbade av Barcelona.

– Jag förstår att de stör dem men du får fråga reklambyrån. Barça har inte kommit på idén. Fråga designerna eller kampanjledarna och inte spelarna. Madrids fans känner inte spelarna men jag gör det och jag ser till att de har respekt för motståndarna och extra mycket för Madrid, säger managern Pep Guardiola.

Madrids spelare har anklagat er för att mobba dem. Kan du förstå det?

– Jag kan förstå det och jag håller mer eller mindre med dem om deras tolkningar. När du gör saker som inte är bra för klubben måste vi säga till eftersom de också representerar en större institution, säger Guardiola.

Lagen ska under våren mötas i Spanska cupfinalen, ligareturen och med stor sannolikhet även i Champions Leagues semifinalspel.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga