Tvingades fly ur brinnande huset

FOTBOLL

Balotelli sköt fyrverkerier i badrummet

Manchester Citys Mario Balotelli tvingades fly ur sitt brinnande hur natten mot lördag.

Brandkår och polis fick rycka ut sedan 21-åringen själv satt eld på huset genom att skjuta fyrverkerier i sitt badrum, skriver The Guardian.

Två dagar innan det viktiga Manchester-derbyt laddade de flesta spelare med lugn och ro. Inte Mario Balotelli.

Sprang in i brinnande huset

Klockan ett natten mot lördag kallades brandkår till 21-åringens hus sedan en brand utbrutit. Balotelli tvingades själv fly ur huset efter kraftig rökutveckling.

Enligt The Guardian ville inte italienaren lämna sina tillhörigheter och sprang därför in i huset igen för att rädda en stor summa pengar och en portfölj. Polis kallades därför till platsen för att se till att Balotelli höll sig på säkert avstånd.

Enligt The Guardian har City-anfallaren förklarat för klubbledningen att han och fyra vänner sköt fyrverkerier från badrummet genom ett öppet fönster. Handdukarna ska då ha tagit eld och sedan spreds elden fort.

Bestraffning att vänta

– Fyra rökdykarutrustningar och två slangar användes för att hantera elden och en stor fläkt använder för att rensa fastigheten från rök. Brandmännen lyckas släcka elden inom en halvtimme efter att de kommit till platsen men stannade kvar till 02:45 för att förhindra en ny antändning. Brandlarm sattes upp i fastigheten och dess invånare kunde undkomma oskadda. Det var fyrverkerier som orsakade elden, skriver brandkåren i ett uttalande enligt The Guardian.

Enligt tidningen väntar nu ett möte med managern Roberto Mancini och en bestraffning för Balotelli.

ARTIKELN HANDLAR OM