Debut – för Syrien

FOTBOLL

George Mourad byter landslag: ”Roligt äventyr”

George Mourad, 28, är uttagen i landslaget.

På onsdag gör han debut – för Syrien.

– Man blir ju inte yngre precis så jag tänkte att nu tar jag chansen, säger anfallaren.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
BYTER FÄRGER På onsdag drar Mourad på sig Syriens rödvitsvarta dress.

Han var med på vinterturnén 2005 och han satt på bänken när Sverige träningskampade mot Frankrike i Paris ett par månader senare. Mer än så har det inte blivit för George Mourad när det kommer till det svenska landslaget.

Dubbel medborgare

Men snart är det dags för ”Mouradona” att lyssna på nationalsång igen. Anfallaren, som har dubbla medborgarskap, ska spela för Syriens landslag.

Redan på onsdag gör han sin debut.

– Jag är med landslaget nu faktiskt. Det var inga problem att byta eftersom jag bara spelat nån träningsmatch för Sverige, säger Mourad när Sportbladet når honom.

– De har hört av sig i flera år och velat att jag skulle spela för dem. Man blir ju inte yngre precis så jag tänkte att nu tar jag chansen.

Varför tackade du nej i början?

– Första gången de hörde av sig så var jag lite yngre, jag spelade i Göteborg och tänkte mest på klubblaget, hitta rätt klubb och så.

Möter Irak i debuten

I Mourads debutmatch står Irak för motståndet. Den här gången handlar det om en träningslandskamp, men snart smäller det ”på riktigt”.

– Det ska bli ett äventyr, det ska bli riktigt roligt. Sen blir det play off-spel för landslaget och då gäller det mer för oss.

Geroge Mourad är för närvarande klubblös men förhandlar just nu med klubbar i Iran. Det senaste halvåret har han spelat för Portimonense, ett lag som åkte ur Portugals högstaliga.