Stoppas från Real – av en knapp vecka

FOTBOLL

Regeln som hindrar Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic kommer inte att gå till Real Madrid.

Det slår ”superagenten” Ernesto Bronzetti fast och hänvisar till en policy inom Real Madrid.

– Real Madrids president Florentino Perez har en regel, han köper aldrig spelare över 30 år, säger Bronzetti till Radio Sportiva.

Ernesto Bronzetti refereras ofta till som ”superagenten” i Italien och används flitigt av italienska tidningar som en talesman för agenter och expert i transferfrågor. Nu har Bronzetti analyserat Corriere dello Sports uppgifter att José Mourinho ”kallat på” Zlatan Ibrahimovic i ett försök att få svensken till Real Madrid.

”Typisk italiensk såpopera”

– Det här är en typisk italiensk såpopera kring Zlatan. Jag är säker på att Adriano Galliani (Milans vicepresident) har rätt och att det inte finns någon anledning till oro. Jag kan kategoriskt avfärda att han är ute efter en övergång, säger Bronzetti till Radio Sportiva.

– Ibrahimovic är lycklig i Milan och jag känner inte till en enda spelare som skulle tala illa om ”Rossoneri”.

”Samma regel stoppade Maicon”

Ytterligare en anledning till att italienaren är så säker på att Real-ryktet kring Zlatan är just ett rykte är en policy Madrid-klubben instiftat och hur de spanska klubbarna styrs. Bronzetti utesluter helt att José Mourinho själv skulle kunna driva igenom ett köp av Ibrahimovic.

– Vad gäller ligaklubbarna och deras managers så har de ingenting att göra med de här frågorna. Real Madrids president Florentino Perez har en regel att han aldrig köper spelare över 30 år. Han har bara gjort ett undantag, med Ricardo Carvalho, och har ingen intention att upprepa det. Det är också därför Real inte köpte Douglas Maicon från Inter.

Zlatan Ibrahimovic fyllde 30 år den 3 oktober.

ARTIKELN HANDLAR OM