ÖSK efter Gais beslut: ”Det är tragiskt”

avPer Bohman

Gais väljer att lämna walkover.

Det kan påverka motståndarna Nyköping och Örebro SK.

– Det är otroligt tråkigt att tävlingsmatcher inte avgörs på planen. Djupt tragiskt, säger Örebros vd Simon Åström.

Gais vill inte återuppta cupderbyt mot IFK Göteborg och lämnar walkover.

Därmed påverkas motståndarna i gruppen. Hur blir situationen i det pågående gruppspelet? IFK Göteborg, Örebro samt Nyköping ligger på tre poäng vardera som läget är nu.

”Djupt tragiskt”

Örebro SK:s vd Simon Åström säger följande om att IFK Göteborg-Gais inte återupptas.

– Först och främst kan man konstatera att det är otroligt tråkigt att tävlingsmatcher inte avgörs på planen och inte kan spelas klart. Det är otroligt olyckligt. Det här är ett resultat efter incidenten (med raketerna) och det är djupt tragiskt att de individerna som har det beteendet förstör så mycket för fotbollen. De tar också utrymme från allt som är positivt med den starka svenska läktarkulturen.

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Åström betonar dock att inget beslut från svenska fotbollförbundet är fattat än.

– Vi bevakar frågan. Men vi har förtroende för att förbundet och övriga parter kan lösa det här utifrån den fotbollsjuridik som finns.

”Kommenterar inte Gais beslut”

Det troliga utfallet är ju att Blåvitt får tre poäng. Hur ser du på det?

– Vi kan bara påverka genom att förbereda oss för matchen som ska spelas. I övrigt har vi en dialog med förbundet och sen får förbundet fatta beslut i frågan. Vi fokuserar på det vi kan påverka, men det är djupt tragiskt att matchen inte avgörs på planen.

Gais menar att de lämnar walkover för att Nyköping och Örebro ska kunna förbereda sig och planera på bästa sätt. Hur ser du på det?

– Jag kommenterar inte beslut som fattats av andra klubbar som Gais eller IFK Göteborg. De har skäl som gör att de tar sina beslut. De sitter naturligtvis på sin information och fattar de beslut som passar dem bäst. Det vill jag inte kommentera. Gais beslut får de själva redogöra för.

ARTIKELN HANDLAR OM