Messi inledde på bänken – kvitterade i slutminuten

Foto: TT
FOTBOLL

Ernesto Valverde bänkade Lionel Messi i mötet mot Sevilla.

Det höll på att bli ett ödesdigert beslut.

Ett uddlöst Barcelona hade förvånansvärt lite att säga till om i en match där Sevilla såg ut att vinna med 2–0 – till Messi frälste Barcelona i den 89:e minuten.

– Det är en synd att vi kryssade en match som vi borde vunnit, säger Sevillas tränare Vincenzo Montella.

Ligaledande Barcelona inledde kvällsmatchen mot Sevilla utan storstjärnan Leo Messi.

Han har dragits med en ljumskkänning en tid och missade Argentinas landskamper i veckan (mot Italien och Spanien).

– Han hade en del känningar och har inte spelat på ett tag, det var därför han inte startade. Men jag hade tänkt att han skulle få spela en stund i alla fall, säger Barcelonas tränare Ernesto Valverde till LaLigatv.

Barcelona utan Messi var fantasilöst. Hemmalaget öppnade i ett högt tempo och hade flera bra lägen under de första 20 minuterna. Både Joaquín Correa och Luis Muriel bjöd på kvalificerade möjligheter.

Muriel målskytt

Efter 37 minuter kom även Sevillas ledningsmål. Franco Vázquez serverades en öppnande passning i straffområdet och vinklade enkelt in 1–0.

Muriel, som var inblandad i mycket framåt, utökade Sevillas ledning efter 50 minuter. Vänsterbacken Sergio Escudero sköt ett skott som Marc-André Ter Stegen i Barcelona-målet inte orkade hålla.

Returen gick rätt ut till Muriel som rakade in 2–0 via stolpen.

Byttes in efter en timme

Barcelonas anfallsspel höjde sig när Messi byttes in efter 58 minuter. Men det skulle dröja ytterligare en halvtimme innan bytet skulle bära frukt för laget.

Trots flera Sevilla-bud på 3–0 satte Luis Suarez 2–1 efter en hörnsituation i den 88:e minuten.

Och minuten efter hade Barcelona kvitterat. Målskytt? Lionel Messi. Argentinaren såg till att Barcelonas förlustfria svit står sig – laget har inte förlorat en match i ligan den här säsongen.

– Första halvleken var ganska jämn, de skapade ett par bra kontringar och tog ledningen rättvist. Sevilla kände sig lugna med situationen i andra halvleken. Vi var tvungna att attackera. Det första målet tar oss in i matchen. Det var inte vår bästa match i dag, men det är okej, säger Ernesto Valverde.

”Det är en synd”

Sevillas italienska tränare Vincenzo Montella var besviken över lagets tapp i slutminuterna.

– Det är en synd att vi kryssade en match som vi borde vunnit. Jag är egentligen stolt över mina spelare, men skulle så klart vilja hoppa över de sista fem minuterna av matchen, säger han.

– Vi hade flera chanser när vi hade spelövertaget, men man måste sätta dem också. Förhoppningsvis lär vi oss någonting inför matchen på tisdag (mot Bayern München). Vi vill verkligen vinna den matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga

Sevilla FC