La Liga

Real tvingas släppa skadad Ronaldo

FOTBOLL

Måste vända 0-4 för att inte åka ur cupen

BARCELONA. Ett sargad Real Madrid spelar för äran mot Alcorcón i kväll.

Samtidigt har man tvingats släppa iväg Cristiano Ronaldo till landslagsspel – trots att han är skadad.

Läget hade kunnat vara lättare i laget från huvudstaden.

Sedan den osannolika 0–4-förlusten mot division tre-laget Alcorcón för två veckor sedan har laget visserligen vunnit de båda derbyna mot Getafe och Atlético Madrid, men veckan har präglats av oenighet med den portugisiska förbundskaptenen Carlos Quieroz om Cristiano Ronaldos hälsostatus.

Real anser att den portugisiske superstjärnan är för skadad i foten för att kunna delta i Portugals VM-playoff mot Bosnien. Men i eftermiddags tvingades man ändå släppa i väg honom till landslagssamlingen, eftersom han blev kallad.

– Vi ska inte ta några förhastade beslut. Jag förstår inte problemet, vi har bara kallat en spelare som vi tror kan hjälpa laget, säger Quieroz på en presskonferens i dag.

Måste vända 0-4

Som om inte det var nog har Real i kväll uppgiften att vända på 0–4-underläget mot Alcorcón hemma på Bernabeu-stadion, för att inte åka ur den spanska cupen.

– Det är inte lätt att vända på 0–4, men vi är laddade för att göra just det och förhoppningsvis har vi den fotbollskunskap som krävs, säger tränaren Manuel Pellegrini enligt Marca, samtidigt som han betonar att det inte går att planera för hur hela målfesten ska genomföras innan match.

– Man måste göra det första målet innan man kan göra det andra, säger Pellegrini.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

La Liga

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga