”Välkommen hit, Zlatan”

FOTBOLL

Gavà Mar hoppas på nästa svenska stjärna: ”Larsson bodde här förut”

1 av 5
Lyxig badort Gavà Mar är populärt bland rika affärsmän och fotbollsstjärnor – ett badparadis nära Barcelona.

GAVÀ MAR. Förmögna affärsmän, fotbollsstjärnor, lyxiga villor, kilometerlång sandstrand och nära stan.

Den exklusiva badorten Gavà Mar lär ligga bra till när Zlatan Ibrahimovic ska leta efter hus.

– Han är hjärtligt välkommen hit. Det är perfekt att bo här, säger cafébiträdet Juanjo Vilches, 32.

Det lilla kustsamhället ligger drygt två mil söder om Barcelona. Medelhavet är spegelblankt och i bakgrunden reser sig bergen.

Det finns några restauranger och ett par butiker, inte så mycket mer. Men allt man behöver ligger inom bekvämt avstånd. Det tar fem minuter till det stora köpcentret, lika lång tid till Barcelonas internationella flygplats och 20 minuter med bil till Barcelonas stadskärna.

”Kan inte bo bättre”

– Det är väldigt fint här och klimatet är fantastiskt. Man kan knappast bo så mycket bättre. Det är mycket turister på stranden på sommaren, men annars är det lugnt och skönt, säger cafébiträdet Juanjo Vilches, som också berättar att han hade en välkänd stamgäst för ett par år sedan.

– Henrik Larsson bodde bara ett par gator härifrån. Jättetrevlig och artig kille. Det vore kul om Zlatan Ibrahimovic flyttade hit. Jag är säker på att han skulle trivas hur bra som helst, fortsätter Vilches.

Många av de eleganta och svindyra villorna omges av höga murar, har pool och takterrass med vidunderlig havsutsikt. Längs med den långa stranden löper en asfalterad cykelbana som också lämpar sig bra för rullskridskor.

Flera av dagens FC Barcelona-stjärnor har sina hem här, som Salif Keita och målvakten Victor Valdés. Även Leo Messi uppges bo i närheten.

Klar inom kort

Bredvid barnvänliga Gavà Mar ligger Castelldefels, det var där Ronaldinho blev fotograferad på ett diskotek när han hinkade drinkar och agerade gäst-dj i stället för att rehab-träna.

Zlatan Ibrahimovic väntas bli helt klar för FC Barcelona inom kort och kommer omgående att söka efter en bostad. Om inte Gavà Mar skulle falla honom i smaken bor andra lagkamrater i San Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat och Zona Alta i själva Barcelona.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga