Zlatan Ibrahimovic

Zlatan föll i Barca-debut

Av: 

Anna Lindbäck

FOTBOLL

Århundradets mest hypade svenskdebut är avklarad.

Zlatan Ibrahimovics premiär på Camp Nou gav ett gryende formbesked.

Eller rättare sagt, tre.

Foto: Reuters

Hyllad av publiken klev supersvensken in på ett Camp Nou som fullkomligt kokade.

Ur en kolllektiv synvinkel gick matchen - så där. Champions League-mästarna åkte på en 1-0-förlust mot Manchester City i den årliga försäsongsmatchen Joan Gamper Trophy.

Men för Zlatans del gav den upphaussade premiärmatchen ett gryende formbesked - tre gånger.

Pep Guardiola kastade in sitt tunga nyförvärv i andra halvlek. Den svenska stjärnan var trögstartad och det dröjde till 71:e minuten innan han presenterade sig.

Eller rättare sagt, bjöd på en trippel explosion. Efter att inledningsvis haft minimalt med bollkontakt radade Zlatan upp tre jättelägen inom loppet av tre minuter. Succédebuten hängde alltså i luften.

I 73:e klackade supersvensken iväg ett skott som placerades i magen på City-målvakten Shay Given.

I 75:e skickade Zlatans sidekick i anfallet, Messi, iväg en välplacerade projektil. Zlatan snappade upp skottet men blev nermejad.

I 76:e fullbordade Zlatan trippelchansen. Han löpte sig fri och bredsidade iväg bollen. Vart den placerades? I magen på Citymålvakten - igen.

Summa summarun, Zlatan såg inledningsvis ringrostig ut och var inte särskilt utmärkande. Men 20 minuter från slutet vaknade den svenska bolltrollaren och gav Camp Nou-publiken en försmak på vad som komma skall.

Debuten blev klart godkänd för den blågula anfallaren. Messi var dock den hemmaspelaren som var närmast en kvittering med ett stolpskott på övertid.

City avgjorde matchen redan i första halvlek. Martin Petrov stack i väg i djupled och hängde enkelt ettan i 27:e minuten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic