Herrlandslaget i fotboll

Henke inte med i truppen

Av: 

AnnaMaria Jansson

FOTBOLL

Ingen Henrik Larsson.

Och ingen Alexander Farnerud.

Men en Adam Johansson.

Lars Lagerbäck bjöd på några skrällar.

I dag presenterades den svenska landslagstrupp som tagits ut till VM-kvalgenrepet mot Österrike nästa onsdag. Och inledningsvis var den utan överraskningar.

På målvaktssidan är det Eddie Gutsfasson (Salzburg) och Andreas Isaksson (PSV Eindhoven) som får förtroendet.

De backas upp av Erik Edman (Wigan), Andreas Granqvist (Groningen), Petter Hansson (Rennes), Adam Johansson (IFK Göteborg), Daniel Majstorovic (Aten), Mikael Nilsson (Panathinaikos), Olof Mellberg (Juventus) och Berang Safari (Basel).

"Får se om Elm är färdig"

På mittfältet och framåt presenterades Daniel Andersson (Malmö FF), Markus Berg (Groningen), Rasmus Elm (Kalmar FF), Viktor Elm (Herenveen), Samuel Holmén (Bröndby), Kim Källström (Lyon), Sebastian Larsson (Birmingham), Daniel Nannskog (Stabaek), Markus Rosenberg (Werder Bremen) och Christian Wilhelmsson (Al-Hilal).

– Vi får se om Rasmus Elm är färdig för de stora sammanhangen, men han får chansen. Rasmus har gjort två bar inhopp, men man ska inte hasta iväg. Vi får se hur det går för honom när det bjuds lite bättre motstånd, säger förbundskapten Lars Lagerbäck till sportbladet.se.

Kommer han att få spela?

– Jag vill inte låsa mig vid att han ska spela, men om särskilt händer så är jag inställd på att han kommer att göra det.

Elm får bland annat sällskap av Daniel Nannskog.

– Vad gäller Daniel så är han Elms raka motsats i mycket. Han är en spelare som söker målchanser och som har förmågan att hitta chanser, säger Lagerbäck.

Oklart om Larsson

Vad gäller Henrik Larssons vara eller, i det här fallet, icke vara, säger Lagerbäck:

– Först får vi se om han fortsätter att spela fotboll och om han kommer tillbaka till samma form. Vi får se vart han står när vi tar ut truppen i mars, är han kvalificerad då tar vi ut honom, svårare än så är det inte.

– Jag tror att han själv vill fortsätta spela, men vi får se vad som händer. Och inför ett eventuellt spel i Portugalmatchen så har det ingen betydelse ur Henriks synvinkel att han inte spelar nu. Henrik har ju den egenskapen att han kan spela med vem som helst och att han gör sina medspelare bra.

Ingen Farnerud

Alexander Farnerud, som spelade mot Mexico, är inte uttagen den här gången. Läget är dock inte hopplöst.

– Alexander har inte riktigt tagit det där sista steget, han har gått lite upp och ner. Men visar han nu under våren att han håller hög nivå så är han absolut aktuell för landslaget, säger Lagerbäck.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll