Mourinho rasande: ”Ni är ett skitlag”

Publicerad:
Uppdaterad:

Uppgifter i Italien: Han hånade Inters ligaguld

Foto: FOTO: AP (OBS! BILDEN ÄR ETT MONTAGE)
FÖRBANNAD Efter Inters förlust mot Atalanta ska José Mourinho ha samlat sina spelare och skällt ut dem ­ordentligt och samtidigt passat på att håna klubbens tre senaste ligatitlar.

Här är attacken som skakar Inter.

Tränaren José Mourinho påstås ha fått ett vredesutbrott efter förlusten mot Atalanta och sågade klubbens tre senaste ligaguld.

– Första titeln vann ni via sekretariatet, den andra för att det inte fanns nåt motstånd och den tredje i sista minuten. Ni är ett skitlag, ska portugisen ha sagt enligt flera italienska tidningar.

Nu ska Mourinho stämma dem allihop.

Den omskrivna incidenten inträffade på Inters träning i Appiano Gentile i måndags, dagen efter den tunga 1–3-förlusten mot Atalanta som innebär att laget nu bara har tre poäng ner till jagande Juventus.

Samlade spelarna

José Mourinho ska enligt uppgifterna ha samlat ihop Zlatan och de andra spelarna och skällt ut dem efter noter för den oinspirerade insatsen.

Men det är inte att Mourinho skällt ut sina spelare som är problemet, det är vad han påstås ha sagt.

I går publicerade tre italienska tidningar, La Stampa, La Repubblica och Tuttosport, samma version av portugisens utbrott som påstås ha läckt ut från källor i omklädningsrummet.

Enligt de uppgifterna begick Mourinho en allvarlig synd och bespottade klubbens tre raka Serie A-titlar.

– Första titeln vann ni via sekretariatet, den andra för att det inte fanns nåt motstånd och den tredje i sista minuten. Ni är ett skitlag, ska tränaren ha sagt.

Det är känsliga ord, precis samma retorik som Juventus-supportrarna använder sig av när de försöker devalvera värdet av Inters Scudetto-skörd.

Inter har inte gjort några officiella uttalanden, men enligt Sportbladets uppgifter från Italien har portugisen vidtagit rättsliga åtgärder mot de tre tidningarna.

Mourinho har reagerat

– Mourinhos advokat har ringt till La Stampa, La Repubblica och Tuttosport under torsdagen och berättat att de kommer att bli stämda. Det är alltså inte Inter som reagerat, utan Mourinho själv, säger en källa med god insyn i klubben.

Vad har egentligen hänt?

– Spelarna har varken bekräftat eller förnekat. Det vi vet är att han samlade ihop laget och skällde ut dem för deras inställning i Bergamo. Men om han sagt det där, det vet vi inte.

Källorna för Mourinhos påstådda utbrott gör det extra problematiskt för portugisen trovärdighetsmässigt. Tuttosport är visserligen en sporttidning med öppna Juventus-sympatier som tar varje tillfälle i akt att tjuvslå Inter.

Både La Repubblica och La Stampa räknas däremot som seriösa morgontidningar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A