Osannolika slutet i Milanoderbyt

Mauro Icardi avgjorde Serie A-mötet mellan Inter och Milan

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Slaget mellan Inter och Milan, Derby della madonnina, såg ut att sluta mållöst.

Då klev Mauro Icardi fram och nickade in segermålet bakom målvakten Gianluigi Donnarumma.

– Att vinna på det här sättet, i den 93:e minuten, gör en seger ännu mer njutbar! ubrister Icardi för Sky Sport Italia.

Söndagens Milanoderby fick en mäktig inramning. Både Inter och Milans supportrar visade prov på sin kreativitet på San Siro.

Matchen lämnade däremot mer att önska – men när de flesta började kika på klockan klev plötsligt Mauro Icardi fram och avgjorde på stopptid. Argentinarens nick seglade in bakom Gianluigi Donnarumma och Inter klev därmed av planen som vinnare.

– Derbyn måste vinnas, vi har sagt det där hela veckan. Vi hade möjligheter, träffade ribban, fick ett mål bortdömt, så vi förtjänade att vinna baserat på vad vi skapade över 90 minuter, säger matchhjälten Icardi.

Inter åkte på ett tidigt avbräck när Radja Nainggolan tvingades bryta matchen. Huruvida det var tacklingen från Lucas Biglia några minuter innan som var orsaken till bytet är oklart, men det är väl inte omöjligt att den hade viss inblandning. Borja Valero fick kliva in i belgarens ställe.

Bortdömda mål

Under den första halvleken blev två mål bortdömda, ett vardera för båda lagen. Först var det Icardi som viftades bort för offside och kort senare inträffade en liknande händelse för Mateo Musacchio.

Rent statistiskt var det Inter som hade flest möjligheter matchen igenom. Segern innebär att klubben klättrar upp till en tredje plats i tabellen.

Allt tack vare Icardi, som börjar bli en van derbymålskytt.

– Vi måste fortsätta på det här spåret. Jag sa innan landslagsuppehållet att Inter måste vinna för dessa fantastiska fans på San Siro, och för oss själva, eftersom vi måste få det i ryggmärgen att vinna kontinuerligt, säger argentinaren.

Icardi är nu den andra spelaren i historien att göra fem mål i rad för sitt lag i Derby della madonnina.

1 av 3 | Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)

Publicerad:

LÄS VIDARE