Cristiano Ronaldo

Ronaldos svar efter nya anklagelserna

Efter Kathryn Mayorgas anklagelse: ”Vill bli känd”

Av: 

Erik Karlsson

FOTBOLL

I dag trädde Kathryn Mayorga fram och berättade om den påstådda våldtäkt hon säger att Cristiano Ronaldo utsatt henne för 2009.

Nu slår Cristiano Ronaldo tillbaka.

– Hon vill bli känd genom att använda mitt namn, säger Ronaldo i en livesändning på sitt Instagramkonto.

Det var i april 2017 som tyska Der Spiegel, med hjälp av dokument från det så kallade Football Leaks, skrev att Cristiano Ronaldo 2009 ska ha våldtagit en kvinna på ett lyxhotell i Las Vegas och senare köpt hennes tystnad för motsvarande 2,7 miljoner kronor.

I dag trädde Kathryn Mayorga, 34, fram och berättade sin historia för samma tidning i samband med att hon också försöker få tystnadsavtalet i ärendet upphävt i amerikansk domstol.

Tidningen publicerade också konversationer som Ronaldo uppges ha haft med sina advokater där han ska ha erkänt att Mayorga sade ”nej” och ”stopp” under tiden de hade sex och att Ronaldo själv ska ha bett om ursäkt efteråt.

Direkt efter publiceringen skickade en advokatfirma som företräder Ronaldo ut ett pressmeddelande där de gjorde klart att man tänker stämma Der Spiegel.

”Det är så det fungerar”

”Rapporteringen i Spiegel är uppenbart olaglig. Det bryter mot vår klients personliga rättigheter på ett exceptionellt allvarligt sätt” skriver man bland annat och hotar med en stämning som ska motsvara ”överträdelsens allvar”.

Nu har även portugisen själv svarat på anklagelserna. I en livesändning på Instagram fick han en fråga om Der Spiegels publicering och Kathryn Mayorgas uttalande. Han pratade inte öppet om att det handlade om en våldtäkt men svarade ändå.

– Det är fake news. Hon vill bli känd genom att använda mitt namn. Men det är så det fungerar, det är del av jobbet. Allt är bra, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Efter Ronaldos misstänkta våldtäkt – kvinnan talar ut

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Cristiano Ronaldo

Juventus FC

Sexuella övergrepp

Football Leaks

Våldtäkt