Fotbolls-VM i Frankrike 2019

13-åringen uttagen i landslaget – kan spela VM i sommar

avDaniel Sörensen

Foto: Twitter
13-åriga Sheyla Diaz, till vänster, debuterar i Panamas landslag.

Tänk att göra landslagsdebut för sitt land som 13-åring.

För Sheyla Diaz kan drömmen bli verklighet redan i helgen, då hennes Panama möter världsmästarna USA i kvalet till sommarens VM.

Vad gjorde du när du var 13 år?

För Sheyla Diaz, född 2005, har drömmen med stort D slagit in. Så sent som i augusti blev hon tonåring och nu har hon redan blivit uttagen till Panamas trupp till CONCACAF Women's Championship – turneringen som fungerar som ett kval för de nordamerikanska länderna inför sommarens VM-slutspel i Frankrike.

Kan debutera mot USA

Diaz beskrivs som en jättetalang och är en av 20 spelare i den trupp som förbundskaptenen Victor Suarez har tagit ut till turneringen som spelas 4–17 oktober. Värt att nämnda är att truppen innehåller flera yngre förmågor. Två av spelarna är födda 2000, två 2001 samt två 2002.

I Panamas första match (3–0-vinst mot Trinidad & Tobago) satt Sheyla Diaz på bänken hela matchen – men hon har chansen att debutera i helgen mot de regerande världsmästarna USA.

Tre lag direktkvalificerade

De tre lag som kommer först i CONCACAF Women's Championship blir direktkvalificerade för sommarens VM. Fyran får spela playoff mot Argentina.

Med andra ord är chanserna ganska goda att världen får se en 13-årig Sheyla Diaz på en fotbollsplan i Frankrike i juni och juli 2019.

ARTIKELN HANDLAR OM