Oremo på rekordhumör

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”Femtio? Oj, jag hade ingen aning om det”

Foto: TT

Glödheta Örebro jagade sjunde raka segern och nytt klubbrekord om antal segrar i följd. Då gjorde Johan Oremo som han brukar – mål. Hans elfte för säsongen och 50:e totalt i fotbollsallsvenskan.

– Femtio? Oj, jag hade ingen aning om det, men det är självklart kul att vara där uppe, det är ju skönt att göra mål, säger Oremo.

Gefleanfallaren har en speciell förmåga att hitta chanser ur ingenting och tryckte nu in 2–2-kvitteringen i 63:e minuten på en retur.

Ett mål som innebar tangerat eget personligt målrekord under en säsong.

– Jag gjorde elva mål debutsäsongen (2007) också. Det är skönt att vara där igen. Men det är två matcher kvar så jag hoppas jag kan göra några mål till och sätta ett nytt rekord, lovar Oremo.

Lagkompisen Jonas Lantto – som kvitterade till 1–1 strax efter paus – är övertygad om att Oremo sätter nytt rekord.

– Det gör han! Jag tror på Johan. Man vet att han är pålitlig och gör mål på sina chanser, han behöver ju bara en halvchans för att göra mål.

Johan Oremos kvittering innebär att Gefle fortfarande har chans att nå åttondeplatsen där Helsingborg just nu ligger fyra poäng före Gävlelaget.

Sätter laget främst

För Oremo är det klart viktigare att laget når dit än att han själv sätter personligt rekord:

– Absolut! Vi vet att vi har gjort en bra säsong, nu vill vi få det på papper också. Det är viktigt för Gefle som förening att vara på en plats där man inte varit i tabellen tidigare. Det är något stort över det. Sedan vill vi spelare avsluta säsongen med en positiv känsla och bygga vidare på det nästa år.

För gästerna blev 2–2-kvitteringen en rejäl kalldusch. Örebro som inledde säsongen med bara två vinster på 21 matcher har avslutat starkt och kom med sex raka vinster och en rekordjakt i bagaget.

Holmbergs dubbel

Glödhete Karl Holmberg gav Örebro chansen med två vackra mål, det andra på nick.

– Vi går alltid för vinst – speciellt när vi hade sex raka - då ville vi fortsätta på det spåret. Så det var tungt på så vis. Tyvärr släpper vi in Gefle i andra halvlek och är för tama framför eget mål där.

TT: Om man å andra sidan ser på starten av säsongen?

– Precis. Den var tung, absolut. Men vi har trummat på och trott på det vi gör. Då kommer resultaten. Vi har trott på det här hela vägen.

Marie Hallman/TT

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN