Allsvenskan 2015

Kennedy: ”Förstår Hammarby-fansen”

Av: 

Stefan Holm

FOTBOLL

Hammarby hade tio hörnor och 16 avslut mot Örebro, men gjorde bara ett mål.

Efter matchen blev spelarna utbuade av sina egna fans.

– Jag förstår dem. Det är helt normalt, säger lagkaptenen Kennedy Bakircioglu efter 1–2-förlusten.

LISTA: Så mycket tjänar spelarna i Hammarby och Örebro

Hammarby tog ledningen mot Örebro, men det blev inte roligare än så.

I stället bjöd Hammarby på en lektion i missade målchanser. Bajen hade inte mindre än 16 avslut, men hamnade inte bollen utanför målramen stod ÖSK-målvakten Jakob Rinne i vägen. 22-åringen, som fått chansen sex gånger tidigare i år, gjorde sitt livs match.

– Ja, det är det nog. Det var en händelserik match i mitt straffområde. Samtidigt var det en rolig match eftersom vi vann. Det är så skönt, säger Jakob Rinne till Sportbladet.

Han lät sig inte provoceras av den högljudda hemmapubliken, som visade allt annat än empati när Rinne blev liggande efter att ha räddat en boll med skrevet.

– Det är lite av tjusningen med spelet, att kunna handskas med det, att njuta och inte låta sig störas. Det är fantastiskt roligt. Jag har varit på matcher med en sådan här publik, men jag har aldrig stått på planen. Det var fantastiskt. Det är så här det ska vara. Det är bara för resten av fotbolls-Sverige att se och lära, säger Jakob Rinne.

”Inte ens riktiga chanser”

Han ler, till skillnad från Kennedy Bakircioglu. Hammarbys lagkapten var, som sig bör, väldigt sammanbiten när han kom ut från omklädningsrummet.

– Deras två mål kommer inte ens på riktiga chanser utan på inlägg där vi tappar markeringen helt. Det känns väldigt surt. Vi skapar enormt mycket chanser och skulle ha minst en poäng i dag. Det är heller inga halvchanser, utan många frilägen med målvakten. Tyvärr har vi inte marginalerna på vår sida och så har det sett ut i många matcher, säger han.

Hur ser du på Jakob Rinnes insats?

– Han gör en fantastisk match, räddar dem med många bra räddningar.

Många Hammarby-fans var väldigt missnöjda med Bajens ineffektivitet och buade ut spelarna både efter första halvlek och när domaren blåste av matchen.

– Sådant får vi räkna med. Jag vet inte om det är missnöje för att vi har spelat dåligt eller över förlusten. Ser man till hela matchen är det vi som vill mer än Örebro. Hade vi gjort mål på chanserna hade både fansen och vi spelare varit nöjda, säger Kennedy Bakircioglu.

Efter 23 omgångar har Hammarby bara fem poäng ner till kvalplatsen, men lagkaptenen tittar inte neråt utan framåt.

– Vi kan inte fokusera på tabellen. Då sätter det sig i skallen. Vi måste tro på det vi gör och sätta målchanserna. Så här ser det ut ibland. Vi kan inte gräva ner oss, säger Kennedy Bakircioglu.

LISTA: Så mycket tjänar spelarna i Hammarby och Örebro

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Nanne Bergstrand

Jakob Orlov

Hammarby IF Fotboll

Örebro SK