Galna tabellen: Sex lag inom två poäng

1 av 2
FOTBOLL

MFF sätter press på guldkonkurrenterna.

Och efter segern mot Gefle har allsvenskan just nu sex lag – inom två poäng.

– Jag är mest nöjd med de tre poängen, säger tränare Åge Hareide till C more.

Malmö FF är det enda svenska laget kvar ute i Europa och ställs i veckan mot Celtic i det första av två playoffmöten till Champions League. Då valde tränare Åge Hareide att vila två av sina största stjärnor mot Gefle: Oscar Lewicki och Jo Inge Berget.

”Skönt att vara tillbaka”

Ändå rivstartade ”Di Blåe” mot Gefle och tog ledningen med 1-0 då Nikola Djurdjic serverade Vladimir Rodic till 1-0. Ett anfall som iscensattes av tidigare petade stjärnan Magnus Wolff Eikrem.

– Vi skapar många chanser, kunde ha lett med 2,3-0 i paus. Det är skönt att vara tillbaka. Jag ska bara spela lite bättre så jag får behålla min startplats, sa Eikrem till C More i paus.

Sex lag – inom två poäng

Eikrem fick dock kliva av redan i den 61:a minuten då han ersattes av Jo Inge Berget. Men det kan nog 25-åringen ta en dag som denna; MFF vann matchen med 2-0 efter att Markus Rosenberg avgjort i den 92:a minuten. Det innebär att man sätter press på konkurrenterna i toppen, som alla har en match mindre spelad. De regerande mästarna kliver upp på 37 poäng, på en fjärde plats, och just nu har allsvenskan sex lag – inom två poäng.

– Vi har fått in många nya spelare och det tar tid att lära känna varandra. Vi spelade en del matcher där vi kände oss osäkra på grund av detta. Men segrarna ger oss ett bättre självförtroende, säger Åge Hareide.