"Inte pressad att värva i januari"

FOTBOLL

13 poäng bakom Arsenal – men Moyes tar det med ro

Efter helgens förlust mot Newcastle ligger Manchester United 13 poäng bakom tabellettan Arsenal.

Trots detta är inte managern David Moyes stressad.

– Jag tycker inte att jag är pressad att värva i januari, säger han.

Foto: Inte pressad. David Moyes tänker inte stressa fram nya värvningar i januarifönstret.

Supportrar beklagar sig och experter tycker till. Efter 15 omgångar ligger de regerande mästarna Manchester United nia i tabellen, 13 poäng bakom Arsenal.

Efter sommarens misslyckade värvningsförsök som till slut bara genererade i Maroune Fellaini förväntar sig många en utökning av truppen. Men om man frågar manager David Moyes är det inte alls säkert att det blir så.

– Du vill inte ta in en hel kull av spelare i ett transferfönster, jag tror på att det får ta den tid det tar, säger han enligt Goal.com.

– Det senaste fönstret var svårt, direkt efter jag kom till klubben, och nu har vi ett nytt i januari och om vi hittar någon som känns rätt för klubben så blir det så. Om inte, så tittar vi igen till sommaren. Jag tycker inte att jag är pressad till att värva i januari, inte lika mycket som jag är till att göra rätt val, fortsätter han.

"Ungefär samma trupp som förra året"

Manchester United vann Premier League elva poäng före rivalerna och tabelltvåan Manchester City förra säsongen. Moyes medger att problemet snarare sitter i honom själv och inte i spelarna i år, med tanke på att den största förändringen ligger i avsaknaden av Sir Alex Ferguson.

– Vi har ungefär samma trupp som blev mästare förra året. Vi har inte ändrats så fasligt mycket under den här perioden, utan jag måste se till att jag får ut det bästa av spelarna och att vi spelar så bra som vi bara kan, säger han enligt Daily Star.

– Jag tror att vi kan spela bättre, men det var en hel del matcher i fjol där Manchester United inte spelade särskilt bra, men ändå lyckades smyga in ett mål.

Nästa match för Manchester United blir mot Shakhtar Donetsk i Champions League i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM