PSG utan Zlatan: ”Föräldralösa”

Fransk press till hård kritik

Zlatan-effekt? Efter Ibrahimovics skada har PSG förlorat två raka matcher.
Zlatan-effekt? Efter Ibrahimovics skada har PSG förlorat två raka matcher.

Ingen Zlatan?

Då glömmer Paris Saint-Germain hur man vinner fotbollsmatcher.

– De är föräldralösa efter Ibra, dundrar franska L’Equipe efter serieledarens förlust mot Lyon.

Med fem omgångar kvar av Ligue 1 har Paris Saint-Germain en betryggande ledning. Jagande Monaco är tio poäng efter - men i går tändes ett litet hopp efter PSG:s förlust mot Lyon med 1-0. Serieledarens skyttekung Zlatan Ibrahimovic har missat de två senaste matcherna på grund av skada. Resultatet? Två förluster, inga mål - och franska tidningar som kritiserar insatsen.

– Utan Ibra är PSG fantasilöst och långt ifrån samma lag, skriver Maxifoot.

Mållösa

Tidningen passar också på att rikta en känga mot Edinson Cavani. Målsprutan från Uruguay har det motigt och får en tvåa av tio i betyg. Maxifoot menar att Zlatans frånvaro försvårar Cavanis operation i straffområdet och pekar också på sviktande prestationer hos stöttepelare som Thiago Silva.

– Han verkar redan ha tankarna på VM i Brasilien, skriver tidningen.

L'Equipe slår på stort med rubriken ”Föräldralösa efter Ibra” och betonar att PSG inte bara förlorade utan svensken - de misslyckades dessutom med att göra mål.

Lyon igen på lördag

Ezequiel Lavezzi pryder förstasidan på Le Parisien bredvid meningen ”Paris föll igen”. På sin Twitter har tidningen citerat tränare Laurent Blanc, som menar att PSG ännu inte smält uttåget ur Champions League. Där pekar Le Parisien dessutom på ett statistiskt faktum: PSG har inte förlorat två raka matcher på två och ett halvt år - och enligt målvakten Salvatore Sirigu gäller det att hålla huvudet högt inför den franska cupfinalen på lördag. Då väntar samma Lyon. Då saknas samma Ibrahimovic.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN