Dömde straff –  men ändrade sig

”Väldigt märkligt domslut”

KALMAR/STOCKHOLM. Kalmar fick straff efter att Andreas Klarström dragit ner David Elm.

Då ändrade sig domaren Stefan Johannesson.

– Jag kan inte fatta hur domaren dömer bort den där straffen, säger Emin Nouri till Sportbladet.

Kalmar jagade ett ledningsmål på mot Elfsborg. I den 64:e minuten fick hemmalaget ett jätteläge att fixa det. Domaren Stefan Johannesson blåste straff efter att Andreas Klarström dragit ner David Elm i straffområdet.

Men efter en diskussion med assisterande domaren Magnus Sjöblom ändrade Johannesson sitt beslut och Elfsborg fick frispark.

– Det är ju en tröjdragning så det står härliga till från Klarströms sida. Det är väl om det skulle vara det nacksvinget (från Elm) som Sjöblom ser från sidan, men jag håller inte med. Jag tycker att det känns som att väldigt märkligt domslut, säger C Mores expert Jens Fjellström.

"Borde haft en eller två straffar”

Elm själv tyckte att det borde ha varit straff.

– Jag vet inte vad som hände, jag måste se den situationen igen, men det kändes som att han drar ner mig. Han tyckte väl att jag drog lika mycket i honom, eller började, säger han till C More.

Även Emin Nouri hade svårt att förstå domslutet.

– Jag kan inte fatta hur domaren dömer bort den där straffen, säger han.

"Solklart att det är straff”

Johannesson säger så här om domslutet:

– För mig är det solklart att det är straff när jag blåser, men när jag blåser säger assisterande att det är frispark för Elfsborg i förstaläget. Då har jag ingen möjlighet att fullfölja straffen och måste ändra mig.

I den sista stopptidsminuten fick Johan Larsson handen på bollen i straffområdet och hemmalaget ville återigen ha straff.

– Jag tycker att vi gör det ganska bra. Men vi borde ha haft en eller två straffar så vi borde ha vunnit dessvärre, säger Elm.

Se situationen i Sportbladet News ovan.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN