Bekräftar: Min sista jul i Milan

FOTBOLL

Tränaren lämnar – Milan-legendar tippas ta över

Massimiliano Allegri lämnar Milan efter säsongen.

46-åringen bekräftar nyheten efter en fiasko-höst för klubben.

– De senaste fyra månaderna har varit katastrofala, säger Allegri till Sky Italia.

Det har ryktats om att Milan-ägaren Silvio Berlusconis dotter Barbara Berlusconi planerat att ge honom sparken. Nu säger istället managern Massimiliano Allegri själv att han kommer att lämna Milan efter säsongen.

– Jag lämnar ett bra lag som förtjänat fansens kärlek. Ett lag som med några få justeringar kommer ha en stor framtid, säger Allegri till Sky Italia.

”Fyra år är en lång tid”

Årets ligasäsong har varit en enorm besvikelse då Milan firar nyår som 13:e placerade lag i Serie A. Däremot är klubben vidare till åttondelsfinal i Champions League där Atlético Madrid väntar.

– Det här blir min sista jul i Milan. Jag bestämde mig samma dag som det blev klart att jag stannar en säsong till. Jag gillar tanken på att stanna och avsluta jobbet, men fyra år i en klubb är en väldigt lång tid, säger Allegri.

Seedorf storfavorit

Enligt italienska medier är förre Milan-spelaren Clarence Seedorf storfavorit till att ta över jobbet som manager. 37-åringen spelade i klubben 2002-2012 men har inga tränarerfarenheter.

– Jag vet inte vem som blir ny coach, det är inte mitt problem. Men Seedorf gav mig väldigt mycket under sin näst sista säsong i Milan. Han är en stor spelare samtidigt som jag önskar att jag hade fått jobba med honom när han var 28 snarare än 35, säger Allegri.

ARTIKELN HANDLAR OM