Uppgifter: van Gaal i möte med Man Uniteds ägare

David Moyes första säsong i Manchester United har varit en katastrof.

Nu uppges klubben jaga mästertränaren Louis van Gaal, 62, till nästa säsong.

Enligt De Telegraaf mötte holländaren representanter för Glazer-familjen i går.

Utslagna ur Champions League i veckan. 17 poäng efter ettan Liverpool i ligan. David Moyes första säsong som tränare för Manchester United har präglats av förluster, brist på spelidé och motgångar.

Nu talar allt mer för att den förre Evertontränaren inte blir kvar hos United nästa år.

Enligt holländska tidningen De Telegraaf jagar Manchester United Hollands förbundskapten Louis van Gaal. Hans kontrakt går ut efter VM i sommar, och enligt tidningen träffades Van Gaal och United-ägaren Malcom Glazers söner Joel och Avram i går för att diskutera framtiden.

Vill träna toppklubb

Förra helgen sågs van Gaal tillsammans med Van Persie på läktaren när Vitesse mötte Ajax och den holländske tränaren har tidigare uttryckt intresse för att flytta till England.

– Min ambition är att träna en toppklubb i Premier League, sa han för en månad sedan.

Den förre Barcelona-, Ajax- och Bayern München-tränaren är också aktuell för Tottenham och redan i januari spekulerades det i att han skulle ta över efter Tim Sherwood efter VM.

Enligt engelska tidningen The Mirror så har förhandlingarna dock dragit ut på tiden, vilket ska ha att göra med Uniteds intresse.

David Moyes skrev på ett sexårskontrakt för Manchester United förra sommaren. Klubben ligger just nu på sjunde plats i ligan och har sju poäng upp till Arsenal som för tillfället innehar den sista Champions League-platsen.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN