Klart: Blir bäst betald någonsin

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Liverpool bekräftar nytt kontrakt

I somras gjorde Luis Suarez allt han kunde för att lämna Liverpool.

Nu har 26-åringen skrivit på ett nytt ”långtidskontrakt” med klubben.

Enligt brittisk media blir 26-åringen Liverpools bäst betalde någonsin.

Foto: liverpoolfc.tv
Suarez skrev på nytt kontrakt.

Under sommarens transferfönster försökte Arsenal köpa loss Luis Suarez från Liverpool och 26-åringen själv gjorde med mer än önskvärd tydlighet klart att han ville lämna. Anfallaren hävdade till och med att klubben lovat honom att få gå.

Då: Sviken av klubben

– Jag känner mig inte sviken (av klubben), men de lovade mig något för ett år sedan precis som jag lovade klubben att stanna kvar och göra mitt bästa för att ta dem till Champions League. De gav mig ett löfte för ett år sedan och jag vill att de ska stå för sina ord. Det var inte bara en muntlig överenskommelse utan något som finns på papper. Jag byter inte klubb för att skada Liverpool, sa Suarez.

Nu är tongångarna annorlunda. Suarez har gjort succé under hösten och belönas nu med ett nytt ”långtidskontrakt”.

– Jag är lycklig över att ha kommit överens om ett nytt avtal med Liverpool och ha min framtid säkrad för en lång tid framöver. Vi har några fantastiska spelare och laget växer och utvecklas hela tiden. Jag anser att jag kan uppnå min ambition att vinna titlar och spela på den högsta nivån med Liverpool. Mitt mål är att hjälpa oss att nå dit så snart som möjligt, säger Suarez till klubbens hemsida.

Nu: Bäst betald någonsin

Enligt brittisk media, däribland BBC, blir 26-åringen klubbens högst betalde spelare någonsin. Enligt BBC hade Suarez innan förlängningen en lön på motsvarande 1,07 miljoner kronor i veckan – en ersättning som nu kan dubblas.

Enligt The Guardian löper kontraktet till sommaren 2018 och ger Suarez en veckolön på 2,1 miljoner kronor.

Därmed passerar stjärnan lagkaptenen Steven Gerrard i löneligan.

– Det här visar vår övertygelse som ägargrupp att bygga ett lag som kan konkurrera på den högsta nivån både i Barclays Premier League och i Europa.

En välkommen för julklapp för Liverpools fans som tidigare gjort sitt bästa för att knyta upp Suarez – med ett bluffkontrakt.

ARTIKELN HANDLAR OM