Svensson ringde upp Pia Sundhage

FOTBOLL

”Jag ville räcka ut en hand”

Anders Svensson hamnade ofrivilligt mitt i en debatt om dam- och herrfotboll.

På måndagen ringde 37-åringen upp damernas förbundskapten Pia Sundhage för att tala ut.

– Den här debatten är inte bra för svensk fotboll och vi måste tillsammans försöka vända detta till nåt positivt, säger Svensson till GP.

Zlatan Ibrahimovic uttalanden i Expressen om Svenska fotbollförbundets bilgåva till Anders Svensson fick stor uppmärksamhet. Ibrahimovic var framförallt irriterad på hur Svenssons prestationer hamnade i skymundan av debatten kring att damlandslagets Therese Sjögran inte också fick en bil.

”Känner Zlatan rätt väl”

– Med all respekt för det damerna gör, de har gjort det fantastiskt bra, men du kan inte jämföra herrfotboll med damfotboll. Det är ett dåligt skämt som inte ens går hem i Rosengård, sa Zlatan bland annat.

– De kan få en cykel med min autograf så blir det bra.

32-åringen har senare avfärdat cykel-jämförelsen som ett olyckligt skämt. Nu uttalar sig Anders Svensson för första gången.

– Jag känner Zlatan rätt väl och jag kan garantera att han har sagt det där med glimten i ögat på sitt eget speciella sätt. Det finns väl ingen som på allvar kan tro att han verkligen menade det där med cykeln? Det är trist att det har blivit en sådan konstig debatt av det här. Det sista man vill är att det skapas en klyfta mellan herr- och damfotboll, säger Anders Svensson till GP.

”Ville snacka direkt med henne”

37-åringen säger att han på måndagen ringde upp damernas förbundskapten Pia Sundhage, som riktat kritik mot Zlatan, för att tala ut.

– Jag kände bara att jag ville snacka direkt med henne. Det är viktigt att prata med varandra och inte om varandra. Pia är en klok ledare, vi hade ett långt och bra samtal.

– Jag ville räcka ut en hand. Den här debatten är inte bra för svensk fotboll och vi måste tillsammans försöka vända detta till nåt positivt. Det viktigaste i slutändan är att alla pojkar och flickor som vill får möjlighet att spela fotboll.

ARTIKELN HANDLAR OM