Larsson tar över MFF:s U17-lag

FOTBOLL

Skrivit på för två år med Skåneklubben

Foto: Roland Larsson.

Han förde U17-landslaget till ett historiskt brons.

Nu är det klart att Roland Larsson, 51, tar över Malmö FF:s U17-lag.

– Det känns väldigt spännande, säger Larsson.

Det var ett magiskt U17-VM för Sverige i Förenade Arabemiraten. Årskullen 1996 blev Sveriges mest framgångsrika ungdomslandslag genom tiderna när de vann mot Argentina i bronsmatchen.

Mannen bakom succén var förbundskapten Roland Larsson.

– Jag tänker på det varje dag. Det blir bättre och bättre för varje dag som går. Jag tänker på glädjen som man fick uppleva tillsammans med andra. Vi fick ut maximalt av den kompetens och förmågan som vi hade, säger han.

”En mycket spännande fotbollsförening”

På onsdagen publicerade Dagens Nyheter en intervju där 51-åringen berättade att han lämnar sitt jobb som förbundskapten.

Larsson har dock redan gjort klart med en ny arbetsgivare: Malmö FF.

– Det var ett läge där jag hade kontrakt fram till årsskiftet. Jag gick med lite funderingar på framtiden och så kom den här möjligheten. Om man ska lämna så måste det vara något som känns spännande, det känns det absolut med Malmö FF. Det är en mycket spännande fotbollsförening, och jag får komma ut och träffa spelare varje dag på fotbollsplanen, säger Larsson.

– Det har funnits lite andra idéer också, men jag har haft ett jättebra jobb så jag har inte varit ute och signalerat så jättemycket. Sen har jag haft kontakt med Malmö FF i många år. Det är många spelare som har kommit fram från den föreningen genom åren, så vi känner varandra väl.

Skrivit tvåårskontrakt

Du ska jobba med deras U17-lag?

– Det kommer att läggas ut mer information på hemsidan i morgon. Men det blir U17 och något mer, exakta uppgifter har vi inte kommit fram till. Jag står till förfogande om de vill att jag ska titta på andra lag underifrån, det är ju vanligt att man håller koll på vad som finns under.

Hur långt kontrakt är det?

– Två år att börja med, sen får vi se om de vill ha kvar mig där, haha.

Ska du ta med dig idéer som du körde i U17?

– Ja, jag har några idéer som jag vill testa att göra varje dag. Det handlar om utvecklingsprocessen, skapar grupper som trivs bra och har det bra tillsammans.

– Men det är ju inte jag som bestämmer helt och hållet i Malmö FF. Jag går in med en ödmjuk inställning i den här föreningen, här finns en väldigt välfungerade talangutveckling. En topputveckling.

Larsson börjar sitt jobb efter nyår.